САЩ обмислят широкообхватни санкции срещу Северна Корея

  • 21 март 2017 06:50

  • 3196
  • 1
САЩ обмислят широкообхватни санкции срещу Северна Корея
© gettyimages (архив)

Правителството на САЩ обмисля да наложи широкообхватни санкции срещу Северна Корея с цел противодействане на заплахата от нейната ядрена и ракетна програма, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен негов представител.

Целта на наказателните мерки е изолираната комунистическа държава да бъде откъсната от глобалната финансова система. Санкциите ще бъдат част от един многовекторен подход за засилване на икономическия и дипломатическия натиск върху Северна Корея. Акцент ще бъде поставен на китайските банки и фирми, които имат най-сериозни връзки с КНДР, както и на укрепването на отбраната на Съединените щати и на техните съюзници Япония и Южна Корея.

Засега правителството на новия американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отдава предпочитание на по-малко рискови варианти в политиката си към Северна Корея, въпреки че не изключва и отдавна лансираната опция за превантивни военни удари, отбелязва Ройтерс. Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън отправи съответно предупреждение към КНДР по време на обиколката си в Североизточна Азия миналата седмица.

Очаква се предложенията да бъдат представени на Тръмп до седмици. Възможно е това да стане преди американският президент да приеме китайския си колега Си Цзинпин в своя курорт Мар а Лаго, Флорида, на 6 и 7 април. Очаква се Северна Корея да бъде основна тема на разговорите между Тръмп и Си. Белият дом отказа коментар на тази информация.

Последвайте канала на

БТА
3196 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.23 | 20:52

1
Хахаха иска ми се да го видя, как САЩ ще почне да се разпорежда на Китай.Това не са им гейзерите от Европа.Китай държи над трилион от дълга на САЩ, могат добре да им го забодът.

Добави коментар

Водещи новини