Камера заснела нападението на парижкото летище

  • 20 март 2017 21:56

  • 1830
  • 0
Камера заснела нападението на парижкото летище
© Gettyimages

Видеозапис от нападението на парижкото летище Орли показва военнослужещата, която бе атакувана от предполагаем ислямистки екстремист. На кадрите се вижда как той хвърля пазарски плик и я атакува в гръб, предаде АП.

Агенцията отбелязва, че разполага със записа. За момент никой не реагира. Пътник влачи куфара си покрай взетата за заложник военнослужеща, а друг войник продължава по пътя си. Внезапно хората започват да отстъпват масово пред нападателя, който блъска заложничката си към тях.

Атаката на летището в събота предизвика паника и доведе до временното затваряне на второто по големина парижко летище. Записът показва как нападателят сграбчва военнослужещата през раменете, докато колегата й от патрула се намира малко по-напред.

Нападателят Зиед бен Белгасем е застрелян в рамките на три минути при схватка с колегата й и още един войник. На видеото се вижда, как той се бори да изтръгне оръжието на войника, приближавайки се към тълпата, но е убит преди да успее да стреля. На летището нямаше ранени.

По-рано същия ден полицай бе ранен от изстреляна в лицето му сачма, докато той и негови колеги се опитали да спрат Белгасем за пътно нарушение. Властите съобщиха, че 39-годишният нападател, френски гражданин, е имал богато криминално досие във връзка с наркотици и грабежи. Токсикологичните проби, взети при аутопсията, показали наличие на следи от кокаин и канабис в кръвта му, съобщи парижката прокуратура. Установена е и концентрация от 0,93 промила алкохол в кръвта му, което е почти два пъти над законово допустимата стойност за шофиране във Франция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини