До 13 април ще бъдат изплатени субсидиите на животновъдите по мярка 214

  • 20 март 2017 21:40

  • 1974
  • 0
До 13 април ще бъдат изплатени субсидиите на животновъдите по мярка 214
©

Преди Великден, до 13 април, ще бъдат изплатени субсидиите на животновъдите по мярка 214 - "Агроекологични плащания", от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за местни породи, пасторализъм и малка част от пчеларство. Това е заявил изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Живко Живков по време на заседание на работна група, в която участват представители на браншови организации на животновъди и биологични производители, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Според Живко Живков до 20-21 април тютюнопроизводителите ще получат 90 млн. лева. Тази седмица 109 млн. лв. ще бъдат разпределени между 62 000 бенефициенти по Схемата за преразпределително плащане.

През следващата седмица ще бъдат изплатени 80 млн. лв. като обвързана подкрепа на плодове, зеленчуци и оранжерийна продукция. По време на работната група са били обсъждани възможности за допускане на нови кандидати за подпомагане по мярка 10 - "Агроекология и климат", на ПРСР. И по-точно на животновъди, които отглеждат редки местни породи, както и за поддържане на постоянно затревени площи в земи с висока природна стойност.

За традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм) ще бъдат допускани всички желаещи. Това може да стане в рамките на остатъчния наличен бюджет от около 14 млн. евро, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1974 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини