Харесайте facebook страницата ни

Депутат от партията на Ердоган сред изгонените от ДАНС

© Gettyimages

Стана ясна самоличността на турските граждани, които ДАНС изгони от страната ни, тъй като са заплаха за националната сигурност. Депутатът от Меджлиса Азиз Бабушчи, служителят в турското посолство д-р Улви Ата и секретарят на областния управител на Одрин Ибрахим Таранджъ са със забрана да влизат в България след намесата на ДАНС в петък, съобщава “24 часа”.

От ДАНС и другите институции обаче няма официална информация за тях. И тримата пряко и косвено са свързани с партията на Лютви Местан ДОСТ. Бабушчи е включен в списъка с нежелани чужденци. Д-р Улви Ата е със забрана да влиза в България за срок от 5 г. И двамата не са били у нас към момента на принудителните мерки.

Ибрахим Таранджъ е задържан след петъчната молитва в джамията в Шумен и е експулсиран от страната. Той също е с 5-годишна забрана да влиза в България.

Мерките спрямо турските граждани са заради противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация, както и създаване на антибългарски настроения в региони със смесено население.

Азиз Бабушчи е депутат от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеб Ердоган. Бабушчи е председател на групата за приятелство между България и Турция. По тази линия е идвал често у нас. Бабушчи е един от висшите политици в Турция, с когото се срещат представителите на ДОСТ при посещенията си в Анкара. Последната публична проява на Азиз Бабушчи е на 26 декември м.г. по време на възпоменателния митинг в Могиляне за убитата преди 32 г. Тюркян.

Според съобщение на ДОСТ лидерът на партията Лютви Местан, посланикът на Турция Сюлейман Гьокче и Азиз Бабушчи са изминали километър и половина до гроба на най-малката жертва на насилствената смяна на имената на турците през 1984 г.


 

Коментари
Коментари (5)
Коментирай
11 да не забравите (гост)
22.03.2017 | 19:13

Нека гласуваме всички, за да могат ДОСТ да останат на сухо!

Рейтинг:
 
0
(гост)
22.03.2017 | 19:13

Прав е ИВО - всички трябва да гласуват - по този начин ще намалее тежестта на купения глас.

Рейтинг:
 
1
ИВО (гост)
22.03.2017 | 19:13

ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ДА ГЛАСУВАМЕ НА ИЗБОРИТЕ! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА КОЙ, ВСИЧКИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ, НО ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ, ЗАЩОТО ОТ ЕДНИ НЕ ТОЛКОВА БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ ИДВАТ С АВТОБУСИ И ГЛАСУВАТ ПОД СТРОЙ! И ЕДИНСТВЕНАТА КОНТРА НА ТОВА СМЕ ВСИЧКИ НИЕ!

Рейтинг:
 
1
ВЕЩ (гост)
22.03.2017 | 14:07

ПРОДАЛЖАВАЙТЕ

Рейтинг:
 
0
100 (гост)
22.03.2017 | 14:07

Одрин и Цариград ни принадлежат, рано или късно ще си ги вземем от шалварите!!!

Рейтинг:
 
2
 
Добави Коментар