Харесайте facebook страницата ни

ВКС потвърди присъдата на британеца, убил 11-годишния Станко

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Окръжен съд - Видин и решението на Софийски апелативен съд, с които на подсъдимия британски гражданин Дейвид Брайсън Бел бе наложено наказание 18 години "лишаване от свобода".

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура. Дейвид Брайсън Бел, британски гражданин, на 77 години, е обвинен за умишлено убийство на 11-годишния Станислав Милчов от село Лагошевци, община Димово по особено мъчителен за жертвата начин, чрез удушване. Трупът на Станислав бе открит на 21 януари 2012 година, около 10.45 ч., в дол на местността "Диловец" в землището на село Лагошевци, след като бе в неизвестност 17 дни. Тялото бе намерено след претърсване на района от около 100 полицаи, граничари и местни хора с включени следови кучета. Станислав има още трима братя и сестра, а родителите му са социално слаби и живеят от помощи.

Дейвид Брайсън Бел е закупил къща в селото, където живеел повече от шест години. През януари 2013 година Окръжният съд във Видин осъди Брайсън на 18 години затвор. Решението бе потвърдено от Софийски апелативен съд, но през януари 2015 година Върховният касационен съд отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане.

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
FM (гост)
21.03.2017 | 09:56

Убиваш Маймуна, съдят те за Човек.

Рейтинг:
 
14
 
Добави Коментар