Проговориха жената и дъщерята на Ахмед Моллов

  • 20 март 2017 14:35

  • 51395
  • 0
Проговориха жената и дъщерята на Ахмед Моллов
©

"На зъболекар съм, оставете ме на мира. Корените ми са в ужасно състояние и всеки ден съм на зъболекар. Повече нищо и на никой няма да кажа. Моля ви, оставете ме. " Това заяви пред "24 часа" Кери Моллова от Пещера, която преди седмица в интервюта пред местни и национални медии обяви, че преди 5 г. мъжът й Ахмед Моллов се е отказал от трансплантация на бъбрек в полза на 14-годишно момче, въпреки че той се е нуждаел от такава.

В изявленията си тя помоли за набирането на средства за спешна трансплантация на бъбрек на съпруга й в Турция, който тя ще му дари. За 48 часа добродетелни хора събраха вместо необходимите за бъбречната операция 23 хиляди евро, близо 120 хиляди лева. Само ден след като парите бяха събрани и семейство Моллови благодариха на дарителите от Агенцията по трансплантации обявиха, че Ахмед Моллов в действителност е болен и има нужда от трансплантация на бъбрек, но той никога не е бил викан за такава, защото не е имало орган, съвместим с неговите показатели, а още по-малко е отстъпвал реда си на дете, защото по закон при двама нуждаещи се от трансплантация с абсолютно предимство са децата до 18-годишна възраст.

Веднага след оповестяването на тази информация Кери Моллова се покри. Тя нито отговаряше на мобилния си телефон, нито можеше да бъде открита в семейното жилище в Пещера. Вчера след краткото й изявление от нейния мобилен телефон позвъни дъщеря й Фикрие Моллова и ридаейки неудържимо младата жена обясни пред "24 часа", че баща й е много зле и са извикали линейка, за да го откара в болница.

"Чакаме линейката да пристигне всеки момент. Цяла нощ не сме спали, защото състоянието му непрекъснато се влошава. Тези обвинения, че сме лъжци го разстроиха много. И него и майка ми. Не сме лъжци! Разберете, че нашето единствено желание е да спасим живота на баща ми", обясни през сълзи Фикрие.

Тя разказа, че е била свидетел как баща й Ахмед три пъти са го викали в болницата за трансплантация. Фикрие повтори обещанието, дадено от майка й Кери Моллова, че парите които останат след трансплантацията на Ахмед ще бъдат дарени на други нуждаещи се.

"Не сме лъгали, никого не сме подвели. Молим се баща ми да се оправи", заяви в края на разговора Фикрие Моллова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
51395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини