Протести в Бейрут заради повишаването на данъците (видео)

  • 19 март 2017 19:59

  • 1188
  • 0
Протести в Бейрут заради повишаването на данъците (видео)
©

Демонстранти в центъра на ливанската столица Бейрут замеряха с бутилки вода колата на премиера Саад Харири. Протестите са срещу налагането на нови данъци и неповишаването на заплатите на държавните служители, съобщи Асошиейтед прес.

Полицаи удържаха демонстрантите, събрали се пред сградата на правителството, и пазеха с ръце премиера, който излезе от бронирания се автомобил, но не можа да се доближи до протестиращите, защото срещу него полетяха бутилки и се чуваха викове "Крадци!".

Харири заяви пред телевизионните камери, че наистина има разхищения и корупция, и обеща, че правителството ще се пребори с тези явления.

Хиляди хора се събраха в центъра на Бейрут, за да протестират срещу масово увеличаване на данъците, което според тях несправедливо удря по работещите хора. Демонстрантите обвиняват кабинета, че пилее обществени средства чрез непрозрачни държавно-частни договори и настояват, че той трябва да се справи с бюджетния дефицит, като се бори с корупцията. Днешните събития са най-новата проява на засилващото се недоволство от политическия елит в Ливан, отбелязва БТА.

Много от ливанските политици бяха начело на милициите, разкъсали страната по време на гражданската война от 1975-1990 г., и са смятани за корумпирани и откъснати от действителността.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1188 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини