Харесайте facebook страницата ни

Узунов иска проверка на съоръженията по българо-турската граница

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян ... към профила е изготвил предложение до правителството инспекторатът на Министерския съвет да извърши проверка на съоръженията по българо-турската граница и усвоените по тях суми.

Това съобщи минисър Пламен Узунов по БНТ. През 2016 година са били регистрирани 160 случая на преодоляване на възпрепятстващото съоръжение, докато за 2017 те са само 17, тоест миграционният натиск към съоръжението е намалял, заяви Пламен Узунов.

Съвместната инспекция на вътрешния и военния министър на българо-турската граница, която включваше и облитането й по цялото протежение, е показала, че сроковете по доизграждането на охранителните съоръжения ще бъдат спазени и атмосферните условия предполагат всичко да бъде приключено в срок.

След 31 май цялата българо-турска граница трябва да бъде обезпечена, увери министър Узунов. "Статистиката, която имаме, е в положителна насока: все по-малко са нелегалните мигранти, които са в страната", заяви той.

Има разработени кризисни планове и ако заплахите всеки ден да бъдат пускани бежанци от Турция към Европа се реализират имаме готовност да реагираме адекватно и да не допуснем хуманитарна криза, подчерта още той.

Това включва овладяването на ситуацията с жива сила. Налице е добро взаимодействие както със служителите на „Фронтекс“, така и с военните, командировани на българската граница, допълни Пламен Узунов. Правозащитните институции работят в пълен синхрон, отбеляза Узунов, визирайки възможността гражданите да гласуват спокойно на предсрочните избори. Засега няма данни за притеснения относно засилен предизборен трафик през българо-турската граница, съобщи още министърът.

МВР проверява множество сигнали за купуване на гласове, като за предстоящата седмица се очаква увеличаване на броя им.

В областните центрове има изградени междуведомствени звена, които извършват превантивна работа преди вота, стана ясно още от думите на Узунов. Създадено е звено, което да противодейства по-ефективно на телефонните измами, каза още Пламен Узунов, цитирайки данни за изминалата година.

За 2016 година на телефон 112 са били получени 14 500 сигнала за престъпления, свързани с телефонните измами. Цифрата, която МВР е регистрирало, е 725.

"Виждате колко е голяма разликата, това е обезпокоително", отбеляза той. Относно снощното обгазяване на салона на Националната опера, което доведе до евакиурането на публиката, вътрешният министър посочи, че засега не е установен точен източник на замърсяването на въздуха. За съжаление не успяхме да установим и евентуалния източник на сълзливия газ, който хората са усетили. Една от работните версии включва злонамерени действия за обгазяване на средата със спрей.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
Веселин Василев (гост)
20.03.2017 | 11:02

Всеки следващ иска проверка на предишният.Докога бе чунчовци.

Рейтинг:
 
0
(гост)
20.03.2017 | 08:35

гледайте в гугъл специален проект граница на карбовски няма нито съоръжения нито ограда нищо поле и си минава кой когато иска и барабани бие с високоговорител Лъже Борисов Лъже като дрът циганин окраде парите за оградата

Рейтинг:
 
2
От тази (гост)
20.03.2017 | 11:02

Тиква ние искаме от него. Не ми казвайте, че тази кратуна получава пари за да иска. Той е длъжен да осигури границата.

Рейтинг:
 
2
 
Добави Коментар