Земеделски бос поръчал побоя над шефа на ДФ "Земеделие"

  • 03 януари 2012 07:59

  • 3794
  • 1
Земеделски бос поръчал побоя над шефа на ДФ "Земеделие"
©

Крупен агропроизводител, загубил дело на втора инстанция в съда, е вероятният поръчител на побоя над шефа на фонд "Земеделие" Румен Порожанов. Това е основната версия, по която работят полицаите от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Поне половината от общо 15-те разпитани служители на фонда разказали за скандалния случай. От СДВР обаче засега отказват да уточнят за коя фирма става дума, защото двамата нападатели все още не са разкрити, пише "Стандарт".

Според полицейската версия фирмата похарчила милиони по проект, плащането по който било отказано от фонд "Земеделие". Впоследствие обаче спечелила дело в Административния съд на първа инстанция. По-късно, след идването на Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в като шеф на фонд "Земеделие" през март 2011 г., държавната институция обжалвала на втора инстанция и спечелила делото, твърдят източници от СДВР.

Предупреждението срещу Порожанов идвало в момент, когато нещата ще се решават на последна инстанция във Върховния административен съд (ВАС). Според запознати мизата за спечелване на делото от частниците била над 10 на сто, а фирмаджиите решили да не инвестират повече в битката за изгубените милиони и да насочат усилията си в бъдещи проекти.

"Нападението е просто знак към Порожанов да бъде благосклонен към тази фирма и да не прави повече глупости смятат полицейски експерти. "Шефът на фонд "Земеделие" е бит професионално. Нападателите са били облечени в камуфлаж. Когато искаш да бъдеш слабо разпознаваем, облечи униформа, това е старо правило", коментира зам.-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов. Поради това жертвата на побоя Порожанов сега трудно може да каже дали това е била военна униформа или камуфлажно облекло за лов. Той дал конкретно описание на единия от двамата нападатели, който бил по-нисък и с голям нос. Според Спиридонов Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в най-вероятно е бил бит в главата с метален бокс. Не е ясно дали "боксьорите за мокри поръчки" са спортисти. Почеркът на побоя обаче говорел, че е много вероятно изпълнителите на поръчката да са наскоро уволнени полицаи.

Биячите са действали "по учебник". Много е вероятно нападателите да са имали и вътрешен човек в кооперацията. Точно седмица преди побоя някой развалил домофонната система на входа и така само собствениците можели да влизат в него. Вероятно нападателите са имали ключ, с който са проникнали зад металната врата, за да могат да изчакат на топло Порожанов, смятат разследващите.

Шефът на фонд "Земеделие" бе пребит на 29 декември около 18,30 ч във входа на бл. 25 в столичния жк "Борово". Той бил пресрещнат във входа от двамата нападатели, които влезли с него и в асансьора. Непознатите мъже го ударили няколко пъти в главата. Петна от кръвта се виждаха по пода на площадката пред апартамента на Порожанов. "Следващия път ще чупим ръце и крака", казали биячите за довиждане.
Порожанов е бил настанен в неврохирургията на ВМА. Лекарите са го прегледали основно, но не установили наранявания, които да са засегнали мозъка. Шефът на фонд Земеделие" е бил изписан още в петък от болницата и се възстановява в дома си. Засега няма задържани лица за побоя, няма и конкретно заподозрени лица, твърдят от СДВР

Последвайте канала на

Novini.bg
3794 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
agabaga

2012.01.03 | 12:44

1
"Почеркът на побоя обаче говорел, че е много вероятно изпълнителите на поръчката да са" - а защо не действащи полицаи? Нима забравихте когато пожарникарчето беше главен секретар на МВР, кой извършваше убийствата.

Добави коментар

Водещи новини