Къде са дъщерите на Цветанов - от детската до университета

  • 17 март 2017 21:40

  • 61536
  • 21
Къде са дъщерите на Цветанов - от детската до университета
© Булфото

Хората сигурно си мислят, че най-голямото щастие за Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е да спечели часовник от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Което значи, че шефът на предизборния щаб на ГЕРБ е спечелил поредните избори. Всъщност има нещо, което Цветанов обича повече - сутрин в леглото да дотича най-малката му дъщеря София. Тя се роди, докато баща ѝ беше вътрешен министър. Днес най-малката от трите момичета на Цецо и съпругата му Деси, е вече на 6 и посещава общинска детска градина  в столицата.

Тя е на годините, на които средната дъщеря на Цветанов - Василена, беше, когато баща й стана министър на вътрешните работи и вицепремиер. Днес тя е вече 8-класничка, в държавно училище.

Най-голямата - Гергана, тази година ще е абсолвент в университет в Англия. Тя завършва международни отношения и мечтата й е да се занимава с дипломация.

Цветанов често публично благодари на жена си Десислава. “Тя е невероятна съпруга и изключително грижовна майка, която се старае дъщерите ни да не чувстват честите отсъствия на баща си”, признава с респект Цветанов.

Двамата с жена му са избрали български имена на децата си. Василена е кръстена във Велико Търново, където баща ѝ за пореден път води листата на ГЕРБ. Местните хора са свикнали на всеки празник на града да виждат Цветанов със семейството си. Най-малката дъщеря е кръстена в столичния храм “Св. София”, понеже носи името на светицата - майка на Вяра, Надежда и Любов.

Децата за него са най-важното. Той е духовен баща на Никол - дъщерята на кумците му Тихомир и Антония Нинови. Запознава се с мъжа, който води един от спасителните екипи, гасили пожари при пожарите в Русия през 2010 г.

След това го вижда и в наводненото с. Бисер. С Цветанов е и тогавашният еврокомисар Кристалина Георгиева. И двамата полу на шега му предлагат да му кумуват, като се ожени. А после стават и кръстници на детето на Нинови. Едно момченце от село, недалеч от Полски Тръмбеш, носи името Цветан. Майката решава, че това е най-естественият начин да благодари на бившия министър, който заедно с колеги депутати от ГЕРБ събират помежду си средства за инвитро процедура през 2014 г. Опитът е успешен и Олга Николова след 11 мъчителни години на надежда, сбъдва най-голямата си мечта.

Още преди да го роди, бременната Олга отива при Цветанов и му казва: “Тук е най-малкият Цветан.” Не само заради тази история отпреди 3 години, в която няма и капка политика, акцент на ГЕРБ в кампанията за парламентарните избори са инвитро процедурите.

В няколко града заместникът на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се среща с родители, които мечтаят за дете и с деца, които са се родили след инвитро. Цветанов от години има каузата да помага на такива семействата. Следващата цел е държавата да финансира инвитро процедурите, без да поставя таван върху броя опити. Това е реалната политика за справяне с демографската криза, а не приказките на Нинова, че ще направи България 8 милиона, убеден е Цветанов. Всъщност едно от най-добрите му качества като политик е, че не се изкуши да се доказва като мъж извън вкъщи. Напротив - тича при семейството си в момента, в който се освободи от партийни и държавни дела.

Със сигурност Деси, Гергана, Василена и София са в основата на неговата сила.

А опитът му да общува с жените в къщи, го научи вероятно и на умението да търси разбирателство и с най-яростните си критици в Народното събрание. Политическите му опоненти признават, че ако нещо трябва да мине в парламента, то неизменно опира до човека, който прави мнозинства.

43-ото Народно събрание събра рекордните 184 гласа за промяна в конституцията и така се стигна до дългоочакваното разделение на Висшия съдебен съвет на прокурорска и на съдийска колегия.

3-4 месеца по-рано същото се случи и с избора на главен съдебен инспектор - процедура, блокирана в парламента от години. Това са само част от видимите успехи на Цветанов.

В интерес на истината, когато е отдаден на кауза, него почти никой не го вижда.

Прави поредица от съгласувания - индивидуални или групови, както му подсказва интуицията. Цветанов е ловък в смяната на памперси. А също - в носенето на кошчето с бебето.

Само Цветанов успяваше да успокоява най-емоционалния сред управляващите - Валери Симеонов. Зам.-председателят на ГЕРБ беше и човекът, който не се отказа до последно да опитва да продължи живота на 43-ото НС. Когато стана зам.-кмет на София, а година по-късно - и първият председател на партия ГЕРБ, Цветанов бе доста емоционален. В общината всички, без Борисов, ги беше страх от него. Когато срещаше политически противник в тв студиа или в друга обстановка, бе рязък. После стана най-успешният вътрешен министър. Доказателството - и до днес го канят на всички най-престижни световни форуми по сигурността. Понеже в МВР беше в стихията си, образът му в публичното пространство бе атрофиран по оруелски - че едва ли не знае за всекиго по нещо.

Цветанов не се засегна, а мина крачка назад. И заговори в друг стил - умиротворен (да, умиротворен!), дипломатичен и конструктивен. В мандата на 43-ото НС нямаше важни национални решения, в които водеща роля да не играеше лидерът на парламентарната група на ГЕРБ. Той продължава да е с протегната ръка и сега, по време на кампанията, когато във всяко населено място говори за единодействие на управляващи и опозиция по важните за страната приоритети. И за чуваемост. Ако Костов и царят си имаха Цецо, сигурно СДС и НДСВ щяха да са си на власт още. Че Цветанов е двигателят на партията, е признавал и лидерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - единственият човек, към когото той продължава да се обръща на “вие”.

Цветанов дирижира армия от 100 000 души - приблизително толкова са членовете на ГЕРБ. Познава ги поименно, обикаля си ги редовно и ги следи повече от зорко. И истински се ядосва, когато активистите на партията не са сред хората. “Този офис не е да пиете кафе. Излезте, говорете хората”, съветва с тон, изключващ в зародиш дори мисъл за каквото и да било противопоставяне.

Интересното е, че дори да е в Америка, Цецо знае буквално какво става във всеки клуб на ГЕРБ. Което се дължи на факта, че между всеки два национални избора Цветанов е обиколил всички структури по 3-4 пъти. Някои може да се подвеждат, че докато Цецо се шегува с тях, вече са го спечелили завинаги. И че едва ли не може да го заблудят само с мили очи и нагаждане. Истината е, че много добре знае кой каква работа върши. И съответно тези, които не вършат много, биват заменяни с по-старателни. “Не трябва да има опиянение - изборите бяха спечелени с много труд и всеотдайност”, признава Цветанов след последните кметски избори. Ставане в 5 или 6 ч, 10 километра крос, след това - обиколки и предизборни срещи, които може да продължат и до 22 ч.

Това за Цветанов не е извънреден, а редови ден от кампанията. При това характерно за него е не просто да отбива номера и да маркира внимание, а наистина да слуша, като му говорят хората.

Например: казва му една жена в Гоце Делчев, че синът ѝ има еди-какъв си проблем, Цветанов звъни, докато си говори с нея, на когото трябва, и още преди да е приключил разговорът му с нея, на Цветанов му връщат обаждане, че вече всичко е наред.

В това е тайната на всеки спечелен вот - изслушване на човек по човек. И после реално действие. Което обаче не спира, понеже Цветанов се готви за всеки вот от вечерта, в която е приключил последният. Още след изборната нощ, Цецо съпоставя гласове, проценти и съотношения с политически опоненти, прави изводи, включително и персонални, и още преди да е съмнало, има стратегия за следващите избори. Независимо кога са и какви са.

Цветанов е вероятно един от най-често канените български политици в чужбина, независимо дали е в изпълнителната или законодателната власт. 4 години след като вече не е министър на вътрешните работи колегите му от ФБР, “Сикрет сървис” и всички останали служби по света го търсят за срещи. От години е сред световните лидери, които президентът на САЩ кани на молитвената закуска всеки първи четвъртък на февруари. Това обаче, което го прави истински силен, са Деси и трите им момичета.

За политиците бракът е твърде рисковано начинание, а за него е начин да остане реалист в политиката.

Последвайте канала на

Novini.bg
61536 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
Мишо

2017.03.20 | 08:53

21
За тъста и тъшата нищо??? Срамота !!!!!!
дуци

2017.03.20 | 08:53

20
туй е Цв, Цв да знаете ей , а изберете си го пак че да ви е хак !
Иван

2017.03.20 | 08:52

19
УРОД!

2017.03.20 | 08:52

18
Тодор Живков имал едно скъсано одеало и жена му му кърпила чорапите Цветанов и той горкия ГЕРП Ще ги загубите тея избори сами си го направихте

2017.03.20 | 08:52

17
Ако бяхте спрели само с дъщерите и семейството му- поздравления! После продължихте с Тато и Партията, /в случая Цветанов и ГЕРБ/, която дава всичко- и оплескахте пейзажа! Само доказахте, че ГЕРБ=БКП/БСП/! И трябва да им целуваме задниците, и да лягаме да мрем без тях!
Боримечката

2017.03.20 | 08:52

16
А бе, как така, на всички политици от всички бой, децата и внуците им поумняха изведнъж, та се в чужбина, маждународни отношения или политически сношения!!! Гиди, политически уруспий недни!!!

2017.03.20 | 08:52

15
Прилича ми на някаква птица, ама не мога да се сетя каква..!

2017.03.20 | 08:52

14
ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ ВИЕ СТЕ ИНТЕЛИГЕНТЕН БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ ЗАТОВА СТЕ УСПЯЛ!
до Цацата

2017.03.20 | 08:51

13
Този престъпник защо НЕ Е В ЗАТВОРА??????
миии

2017.03.20 | 08:51

12
когато вкарат всички ЧЕРВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ в затвора, тогава и неговият ред ще доиде .ЯСНО!!!!!!!!!!!!

2017.03.20 | 08:51

11
Хора колко от Вас не желаят да изучат децата си. Колко от Вас не могат да си позволят да изучат децата си че не им стигат парите дори за храна.Благодарете на Гроб вижте техните мили дечица как живеят и учат с народните пари. Гласувайте на 26 март.

Добави коментар

Водещи новини