Радев: Професионалното образование е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри

  • 17 март 2017 18:00

  • 3030
  • 5
Радев: Професионалното образование е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри
©

Качественото професионално образование, което отговаря на очакванията на бизнеса, е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри в България. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща на "Дондуков" 2 с Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава се е ангажирал да съдейства за ускоряване на диалога между Министерството на образованието и бизнеса в търсенето на добрите практики, които да бъдат съобразени с особеностите на нашия пазар на труда.

Представителите на бизнеса са запознали държавния глава с приоритетите на Асоциацията за 2017 г. и са потърсили подкрепа за намаляване на административната тежест за бизнеса, както и за справяне с липсата на достатъчно квалифицирани и неквалифицирани кадри. Според Васил Велев от АИКБ трудностите, които създава недостигът на човешки ресурси, измества като проблем за бизнеса дори корупцията. "Вече не говорим за безработица, а за липса на хора на пазара на труда", е уточнил Велев, цитиран в съобщението.

Президентът Радев е подчертал на срещата стремежа на страната ни да активизира връзките с българските общности в чужбина и открои възможността за стимулиране на сънародниците ни в Молдова и Украйна, които да изберат България за своята професионална реализация.

В срещата са участвали Васил Велев и Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на от АИКБ, Сашо Дончев и Божидар Данев от БСК, Цветан Симеонов и Георги Стоев от БТТП и Евгений Иванов и Румяна Георгиева от КРИБ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3030 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.03.20 | 10:11

5
Радев е мошеник ,избирателите му ще бъдат много излъгани.

2017.03.20 | 10:11

4
ЗА ЧОВЕК КОЙТО ТРУДНО ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ ТОВА Е ДОСТА СМЕЛО ИЗКАЗВАНЕ.
я

2017.03.20 | 10:11

3
нещо се почна с грандоманските ;политики ; , не виждам криминализиране на неплащането на труда , не виждам и наказания за не плащане на труд за повече от 8 часа , нито увеличение на заплащането , крадливата паплач наричащи се политици и бизнесмени пак си прават оглушки сякаш щ
Умник Гюро

2017.03.20 | 10:10

2
Я разкажи, Фатмако Радев, с какви ченгеджийски връзки те преместиха от Езиковата гимназия в Хасково в Математическата гимназия? Или тези детайли не са за пред хората? Нека всички разберат каква подла червена номенклатура си.
ъх

2017.03.19 | 18:50

1
АЛО , ТРОЛОВЕТЕ НА Г.Е.Р.Б. МНОГО СТЕ МАЛКО ДНЕС

Добави коментар

Водещи новини