ДФ "Земеделие" даде милиони за хуманно отношение към гъски и пуйки

  • 17 март 2017 16:03

  • 8098
  • 2
ДФ "Земеделие" даде милиони за хуманно отношение към гъски и пуйки
© Getty Images/Guliver

ДФ "Земеделие" започна поетапното изплащане на субсидии за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците, съобщиха от финансовата институция. Първото плащане, в размер на 8 003 876 лв., е по 115 договора.

Държавната помощ за хуманно отношение покрива направени разходи или пропуснати доходи, свързани с ангажиментите за хуманно отношение към птиците, поети за най-малко пет години. За тази година е предвидено плащане за кокошки-носачки, бройлери, гъски, пуйки и патици, като максималният интензитет на помощта е на годишна база.

Новосъздаденото предприятие може да се финансира от датата на първото зареждане на птици.

Финансовото подпомагане се предоставя на земеделски стопани - птицевъди, които доброволно поемат прилагането на ангажиментите за хуманно отношение към птиците. Мерките изискват контрол върху фуражите, оптималното хранене на птиците чрез заместване на животински протеини от бозайници и рибно брашно с растителни протеини и незаменими аминокиселини, използването на вода с качествата на питейната.

През тази година птицевъдите са подали 361 заявления за подпомагане, като до момента са сключени 115 договора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8098 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.03.23 | 08:57

2
Поредната кражба на наши пари за абсолютни европейски олигофрении!
Хора, бдете!

2017.03.23 | 08:57

1
Браво, бе! Нищичко за хуманно отношение към хората! Отношението към хората в България е като към роби. Между изборите имат право само да чакат, да плащат и да мълчат, когато ги обират монополистите

Добави коментар

Водещи новини