Герджиков: Нямам особени притеснения във връзка с отношенията между България и Турция

  • 17 март 2017 15:29

  • 3572
  • 4
Герджиков: Нямам особени притеснения във връзка с отношенията между България и Турция
© Novini.bg

Получихме сигнали за купуване на гласове в Северозападна и Югоизточна България.

Това каза служебният министър-председател Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то, цитиран от радио Фокус. Той е на посещение в Благоевград, за да вземе участие в среща с областния управител и кметовете на общините, както и с институциите, имащи отношение към подготовката и провеждането на предстоящите на 26 март избори за народни представители за Народно събрание. „Правим това, което трябва да се направи. Областните управители си вършат работата съвместно с органите на МВР, така че нещата са под контрол и аз съм убеден, че изборите, въпреки усложнената обстановка, ще бъдат проведени както трябва“, заяви той.

Премиерът Герджиков коментира, че са заловени двама турски граждани, за които е наложена принудителна административна мярка да не влизат в България. По думите му те са в Турция заради това, че действат против интересите на страната ни, срещу суверенитета и единството на нацията със своите действия. Според него има чудесна координация между МВР, ДАНС и Прокуратурата. „Надежда Нейнски е в България в Министерството на външните работи, за да докладва как върви подготовката за изборите и съответно да бъде инструктирана в случаите, които евентуално могат да се появят да знае как да реагира. Тя няма да остане тук до провеждането на изборите, тъй като работата й е в Турция и е тук само за ден - два“, коментира Герджиков.

Той добави, че няма особени притеснения във връзка с отношенията между България и Турция. „Това са нарушения, които не са в състояние да доведат до изостряне на отношенията между двете страни до степен, че да станат нетърпими. Няма такива изгледи, тъй като ние трябва максимално да проявим междусъседски отношения независимо от тези спорагични отношения между отделни турски граждани“, посочи премиерът Герджиков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3572 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
вовс

2017.03.18 | 23:11

4
ох, Оги, много си смешен!

2017.03.18 | 05:40

3
Е ДА СТАНА ГЪСТА С ТУРЦИТЕ
Анонимен

2017.03.18 | 05:40

2
Можете да си набутате добросъседските отношения някъде. След като чужда държава се опитва да се меси във вътрешните работи на България - не виждам за какви добри отношения може да се говори.

2017.03.17 | 17:20

1
Важното е че Надето си е на „„мястото „„

Добави коментар

Водещи новини