Харесайте facebook страницата ни

Затвориха Крайбрежната алея във Варна заради опасност от свлачище (снимки)

© Булфото

Движението по Крайбрежната алея във Варна е ограничено от днес заради опасност от свлачище. Това съобщи Купен Пашов от "Дейности по защита на населението" в Община Варна.

Според Пашов скатът е пропит от влага заради последните дъждове. Има два камъка, за които съществува опасност да паднат при активиране на свлачищни процеси, обясни Пашов. Според него в момента няма свличане. Днес са поставени полицейски постове в района за по-голяма сигурност. В момента няма аварийна ситуация или инцидент, обясниха от варненската полиция.

По повод постъпил сигнал за опасност от свличане на земни и скални маси от ската над северния подход на Крайбрежна алея, незабавно бе свикана междуведомствена експертна комисия, назначена със заповед на Областния управител на Област Варна на основание чл. 64, ал.1, т.1 и т.6 от Закона за защита при бедствия, съобщиха от Областна администрация.

С цел опазване живота и здравето на гражданите и предотвратяване риска от възникване на аварийни ситуации се забранява преминаването на пешеходци, велосипедисти и превозни средства от 09.00 часа на 17 март в участъка: от северния подход на Крайбрежна алея (откъм „Почивка“) до Четвърта буна. Опасният участък е обозначен и обезопасен с необходимата вертикална сигнализация.

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
Веселин Василев (гост)
18.03.2017 | 10:50

Ами направете каквото трябва скапани общинари.

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар