Ангелкова в Боровец: ГЕРБ предвижда увеличение на средствата за реклама в сектор „Туризъм"

  • 17 март 2017 09:05

  • 1634
  • 2
Ангелкова в Боровец: ГЕРБ предвижда увеличение на средствата за реклама в сектор „Туризъм"
© ПП ГЕРБ

При следващ управленски мандат предвиждаме драстично увеличение на средствата за реклама в сектор „Туризъм".  Нашата задача е превръщането на страната ни в целогодишна туристическа дестинация, като ние поставяме акцент върху развитието на  културно историческия туризъм, върху балнео и спа туризма.  Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-София област  Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard пред хотелиери от Боровец.

Тя подчерта, че предвид проблема с липсата на кадри в сектор „Туризъм" в програмата на ГЕРБ се предвижда създаването на специален център за квалификация към Министерството на туризма, където необходимите професии за сектора като сервитьори, бармани, рецепционисти да могат да се квалифицират по примера на Испания, Франция и  Португалия, които са водещи туристически дестинации. "Предвиждаме пряка връзка между бизнеса и образованието, както и  бизнесът предварително да определя учебните планове", посочи водачът на листата на ГЕРБ-София област.

По думите и в програмата на ГЕРБ е заложено създаването на специална програма за туристическа инфраструктура, която ще позволи социализацията  на туристическите атракции, които не могат да ползват финансиране от друго място. 
Водачът на листата на ГЕРБ-София област  посочи, че при следващ управленски мандат  ГЕРБ  ще стартира законодателна промяна, с която  договорите с международните големи туроператори да се сключват по  българското право и то да бъде приложимо. „Важно е ние да регламентираме интересите на българските хотели и на българските туроператори", каза Ангелкова.

По думите й, друг важен приоритет за ГЕРБ е  намаляването на административната тежест и прехвърляне на бюрокрацията върху администрацията. „Голяма част от документите, с които до момента всеки един гражданин, който иска да има бизнес, би трябвало да си набави сам, вече ще бъде задължение да бъдат набавяни по служебен път от страна на администрацията. И това значително ще улесни както бизнеса, така и всеки един човек", подчерта министърът на туризма в правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1634 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.03.28 | 13:48

2
Проблемът е къде травеститът Ангелкова да бъде въдворена, в мъжки или женски пандиз.

2017.03.17 | 11:19

1
Не им вярвам- ще гласувам за Нова България

Добави коментар

Водещи новини