Харесайте facebook страницата ни

Протест подкрепя граничния полицай Михаил Цонков пред съда в Бургас

© Булфото

В Бургас ще се състои мирен протест в защита на бившия граничен полицай Михаил Цонков и колегите му Живко Петков и Николай Тошков. Това съобщиха от Организацията за закрила на българските граждани, която е инициатор на събитието.

Протестът ще е на 21 март от 15.00 часа пред Съдебната палата в града. На тази дата Цонков и двамата му колеги трябва да се явят в съда, за да получат обвинителния акт от Тежкия наказателен съд в турския град Къркларели. Там започва нов съдебен процес заради случая от юни 2008 година, когато граничарите засичат в наши териториални води турска гемия.

В района на Резово Цонков и негови колеги от "Гранична полиция" задържат трима бракониери, ловили калкан. Единият от турските граждани оказва съпротива, при което е ранен, а медиците не успяват да спасят живота му.

Това дело се води в България и завърши с оправдателна присъда. Сега обаче Цонков и колегите му Живко Петков и Николай Тошков са призовани в Турция като обвиняеми.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
Пешо манафа (гост)
20.03.2017 | 09:48

А къде е нашата държава и защо не се намеси в тяхна защита?

Рейтинг:
 
0
дуци (гост)
20.03.2017 | 09:48

абе вие малоумни ли сте престъплението става на наша територия къв съд и ква турция бълнувате олигофрени недни ! какво майка си ли търсят тия гемеджии в наши води

Рейтинг:
 
0
гост (гост)
20.03.2017 | 09:48

Какво престъпление?

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар