Франсоа Борнибу е новият президент на Lenovo за ЕМЕА

  • 15 март 2017 17:18

  • 1685
  • 0
Франсоа Борнибу е новият президент на Lenovo за ЕМЕА
© gettyimages

Lenovo обяви, че Франсоа Борнибу е новият президент на компанията за ЕМЕА (Европа, Близкия Изток и Африка). Борнибу ще встъпи в длъжност на 1 април. Той ще работи под шапката на Лука Роси, който ще продължи да отговаря за ЕМЕА и Латинска Америка.

До този момент Борнибу беше вицепрезидент и оперативен мениджър на региона. На новия пост той ще продължи да изпълнява цялостната стратегия на Lenovo за утвърждаване на компанията на този пазар, както и да работи за постигането на трите основни бизнес цели:

- налагането на Lenovo като основен доставчик на компютри в ЕМЕА; увеличаване ръста и пазарния дял на компанията на пазара с таблети, където в момента Lenovo е на трета позиция.

- затвърждаване на Lenovo като №3 доставчик в региона при сървърите, сторидж решенията и облачните услуги (Data Center Group) и засилване позициите на компанията като силен играч на този пазар с цялостни решения, включително софтуерни разработки и поддръжка.

- реализиране на пълното портфолио на Motorola на пазарите в целия регион - във всички ценови категории, с фокус върху следния и високия клас, и налагането на Motorola като топ 3 бранд.

“Франсоа познава добре бизнеса в EMEA и работи с отдаденост за утвърждаването на Lenovo на пазар, изпълнен с огромни предизвикателства. Резултатите, които постига, са впечатляващи. Заедно изградихме стабилна основа. Като прибавим към това неговите лидерски качества и огромен опит, можем да сме сигурни, че Lenovo ще продължи да реализира успешно своите цели и амбиции”, коментира Лука Роси.

Франсоа Борнибу изпълнява ключова роля за успеха на Lenovo в ЕМЕА от първия си ден като оперативен мениджър в компанията през 2012 г. Благодарение на неговите усилия компанията е удвоила пазарния си дял в компютърния бизнес - от 10% на 21,1% и в момента е №2 доставчик в региона, съвсем близо до първата позиция.

С активните си действия той допринася за успешната трансформация на компанията след придобиването на Medion и Motorola и утвърждаването на Lenovo като водеща технологична компания. Той е член на глобалния лидерски екип на Lenovo.

Преди да се присъедини към екипа на Lenovo, той е бил в мениджърските екипи на редица международни компании - бил е вицепрезидент и генерален мениджър на Nokia във Франция и Бенелюкс, президент на Palm за ЕМЕА, вицепрезидент на HP за Източна Европа и Африка и вицепрезидент на Compaq за ЕМЕА.

Франсоа Борнибу има бакалавърска степен по електроника от Висшето училище по електроника и микротехнологии в Безансон и магистърска степен от Френския институт по администрация и управление.

За Lenovo

Lenovo е $45 милиардна глобална компания, поставена в световната класация на Fortune 500. Lenovo e лидер в предоставянето на иновативни потребителски и бизнес технологии. Нашето портфолио от висококачествени, сигурни продукти и услуги обхваща компютри (включително легендарните ThinkPad и YOGA марки), работни станции, сървъри, сториджи, смарт телевизори и семейство от мобилни продукти като смартфони (включително марката Moto), таблети и приложения. Присъединете се към нас в LinkedIn, следете ни във Facebook и Twitter (Lenovo Bulgaria) или ни посетете на www.lenovo.com/bg.

Последвайте канала на

Novini.bg
1685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини