Да не търпим икономическите авантюристи, призова шефът на КТ "Подкрепа"

  • 14 март 2017 08:30

  • 1492
  • 3
Да не търпим икономическите авантюристи, призова шефът на КТ "Подкрепа"
© БНТ

Ако в едно шивашко предприятие има синдикална организация, модерното робство ще бъде избегнато. Това каза в сутрешния блок на БНТ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов по повод репортаж, който показва, че шивачките у нас масово работят при лоши условия на труд и получават месечно сума под минималната заплата при пълен работен ден.

В тези цехове няма държавна регулация, няма минимална работна заплата, работодателят е 100% овластен. Това е следствие от свободната регулация на пазара, от "невидимата ръка", но държавата, разбира се, трябва да бъде упреквана, че поощрява подобни икономически авантюристи. Задачата контрол обаче в момента е практически непостижима, тъй като трудовите инспектори за цялата страна са само 30-40. Броят им трябва да бъде увеличен, но по-важното е да бъде постигната една здравословна бизнес среда. За да стане това нещо, трябва да се съпротивлява цялото общество, трябва да създадем среда на нетърпимост към такива хора и да създадем такава икономика, че в нея да няма място за тях, подчерта Манолов.

По думите му част от решението на проблема е привличането на доброволни работнически инспектори, които да констатират едни или други нарушения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1492 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.03.19 | 13:05

3
А редно ли е според теб другарю клатикурец в едно предприятие синдикалния лидер да е началника им.Според теб гнидо е редно.Защо след като внесохме питане за това вече 3ти месец мълчиш по въпроса и нямаме отговор.Нещастни слуги на Герп.

2017.03.14 | 21:09

2
Да се увеличи броя на трудовите инспектори?! Да, бе.... Само ще пречат на наШТе момчета, дето дават парите. И да си загубим тридесетте сребърника! Няма да стане!

2017.03.14 | 10:30

1
Ковро колко си долна ти само.

Добави коментар

Водещи новини