Липсата на покритие на мобилните оператори е най-честият повод за жалби към КРС

  • 10 март 2017 15:07

  • 3809
  • 0
Липсата на покритие на мобилните оператори е най-честият повод за жалби към КРС
© Getty Images/Guliver

Липсата на покритие на мобилните оператори е най-честият повод за жалби към Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ в Сливенско. Това каза днес пред журналисти в Сливен председателят на КРС д-р Веселин Божков, който участва в изнесена приемна на Комисията.

Повече от 50 души са присъствали на срещата, като са били подадени над 20 жалби и над 30 сигнала за нарушения. Доминиращи са сигналите за липса на покритие на мобилните оператори. КРС са задължили операторите да публикуват карти с реалното си покритие, и да инвестират в подобряване на качеството на услугата и обхвата.

Ще бъдат проверени и сигнали за многократно увеличение на задълженията на потребителите, след намесата на фирми, които събират стари задължения. Кметове на населени места в региона са поискали да получат достъп до замерванията, свързани с вредното влияние върху хората на клетки и антени, поставени в близост до жилища и обществени заведения.

Веселин Божков посочи, че Комисията в едномесечен срок ще провери съответните жалби. Там където има нарушение, ще се съставят актове и съответно наказателни постановления.

За тази година от община Сливен са постъпили пет жалби, които комисията е проверила. Някои са неоснователни, за други е наложила съответните санкции, каза още председателят на КРС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3809 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини