Откриха 11 обезобразени трупа с кърваво послание

  • 02 март 2017 08:35

  • 111208
  • 1
Откриха 11 обезобразени трупа с кърваво послание
©

Полицията в Мексико откри обезобразените трупове на 9 мъже и 2 жени в покрайнините на град Веракруз, на брега на Мексиканския залив. Това се случва само ден, след като в щата беше засилено присъствието на полицейски части и федерални сили за сигурност, съобщава „Фокс 32 Чикаго”.

Губернаторът на Веракруз Мигел Ангел Юнес нарече убийствата „варварски акт” и посочи, че те вероятно са част от войната, която водят наркобандите в страната.

11-те трупа се открити до откраднат автомобил. До тях имало табела с послание. Губернаторът не пожела да разкрие какво гласи то, но според местни медии там пишело: „Искате война, ще получите война”.

Юнес отказал да посочи кои картели са замесени в кървавата размяна на съобщения, но клановете „Зетас” и „Ялиско нова генерация” са тези, които водят ожесточена война в щата. Картелът „Нова генерация” се сочи за отговорен за изхвърлянето на 35 тела на изтезавани хора на булевард в предградие на Веракруз през 2011.

Броят на убийствата в щата скочи рязко миналата година. Губернаторът посочи, че 70% от убийствата са част от „тази битка, тази война между организираните престъпни банди”.

Във вторник федералните власти и щата Веракруз обявиха началото на съвместна операция за срещу нарастващото насилие в тази част на страната.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
111208 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.03 | 22:10

1
Единственото решение е да легализират дрогата. Това е. Тук няма да го направят защото Маджо и неговите ортаци от БСП като Узунов трябва да плащат данъци. Милиарди губим, а виждаме че нелегалния бизнес не го закачат.

Добави коментар

Водещи новини