Наркомани нападнаха с нож деца в училищен двор

  • 28 февруари 2017 19:20

  • 23084
  • 0
Наркомани нападнаха с нож деца в училищен двор
©

Двама мъже са нападнали ученици в двора на гимназията им днес в Пазарджик, като единият дори извадил нож, а другият ползвал за оръжие част от осветително тяло, съобщиха от полицията. Инцидентът се разиграл в ранния следобед в Професионалната гимназия по облекло, информира "Дарик".

Нападателите минали през целия двор в преследване на учениците и дори опитали да нахълтат в сградата. Директорката на школото обаче ги спряла като застанала на вратата.

Конфликтът започнал, след като група от 6-7 деца по време на междучасие видели двамата да безделничат до училището. Мъжете били известни като наркомани, по няколко пъти са хващани с дрога, макар и в малки дози. Тийнейджърите започнали да им се подиграват и да се присмиват.

Това ги ядосало и те подгонили децата, които се уплашили и побегнали навътре в двора да търсят помощ. Секунди преди да успеят влязат в сградата на гимназията побойниците били пресрещнати от директорката Зонка Дабижева. Тя не отстъпила дори когато също била заплашена с нож и ги прогонила.

След това бил подаден сигнал на тел. 112. Полицията обградила района на гимназията и скоро след това заловила извършителите. Те са на 18 и 21 години. Срещу тях е образувано бързо полицейско производство за хулиганство.

С учениците, които са изплашени от случая, ще работят психолози и експерти от Детската педагогическа стая.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
23084 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини