Филипински ислямисти са екзекутирали германски заложник

  • 27 февруари 2017 20:31

  • 4939
  • 1
Филипински ислямисти са екзекутирали германски заложник
©

Германското министерство на външните работи потвърди днес, че гражданин на страната, отвлечен във Филипините, е бил убит от своите похитители от ислямистката групировка "Абу Саяф", предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

"Ние сме дълбоко потресени от този нечовешки жесток акт на извършителите," каза говорителка на ведомството. По думите й няма съмнение, че отвлеченият през ноември гражданин на Германия е мъртъв. За екзекуцията съобщи по-рано днес Институтът за издирване на международни терористични обекти (SITE), който следи джихадистки сайтове. Според мониторинговата организация, цитирана от Франс прес, на видеозапис се вижда как член на "Абу Саяф" убива отвлечения миналата година 70-годишен Юрген Кантнер.

Групировката бе заявила, че ще обезглави германеца, когото държа като заложник 3 месеца на филипинския остров Холо, на 1000 километра южно от столицата Манила, ако не получи сумата от 30 милиона песо (600 000 долара). Срокът изтече вчера. Членове на "Абу Саяф" отвлякоха Кантнер от яхтата му на 5 ноември. Те застреляли 59-годишната му съпруга, след като тя е оказала съпротива, и оставили трупа й на борда.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4939 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2017.03.06 | 19:16

1
Мюсулманските изроди са еднакви в цял свят!!!

Добави коментар

Водещи новини