Експерти искат обследване и оценка на риска на всички пътни съоръжения

  • 27 февруари 2017 19:46

  • 2495
  • 0
Експерти искат обследване и оценка на риска на всички пътни съоръжения
© Булфото (архив)

Необходимо е всички пътни съоръжения да бъдат обследвани, паспортизирани и след като им се направи оценка на риска, да се изготви списък с приоритетните за ремонт проекти. Това ще даде обективната картина за състоянието в пътния сектор и необходимите за подобряването му средства.

Около това мнение са се обединили министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас ПопниколовСпас Попниколов Спас Попниколов е служебен министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на и представителите на браншови организации и гражданското общество по време на дискусия, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Целта на срещата е била да се представят различните експертни виждания и предложения за решаване на проблемите по управлението и поддържането на пътищата и пътните съоръжения с цел осигуряване на качество и безопасност на пътната инфраструктура. Участниците са акцентирали върху важността на текущата поддръжка на съоръженията за пътната безопасност. Законодателството в областта е добро и то трябва да се спазва стриктно и само при ясна необходимост - да се допълва и променя, посочват от МРРБ.

Инж. Пирин Пенчев от УС на Агенция "Пътна инфраструктура" информирал, че в момента се прави оценка на риска на тунелите и мостовете, тъй като повечето пъти проблемите са там. Ако се наложи ще препоръчаме някои съоръжения да бъдат затворени, въпреки че осъзнаваме, че това ще създаде проблем за трафика, допълнил той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини