Протест на велосипедисти

  • 27 февруари 2017 09:26

  • 2420
  • 2
Протест на велосипедисти
© Getty Images (Архив)

Протест в знак на подкрепа и повече солидарност с велосипедистите ще бъде организиран утре. Недоволството идва след като ТИР блъсна и уби един от най-добрите ни колоездачи Мартин Гачев.

Трагичният инцидент стана миналия четвъртък на пътя за Калотина. Тираджият е турски гражданин, който е задържан. Приятелите на Мартин обаче се опасяват, че съдът може да го пусне. Те имат подозрения, че шофьорът, блъзнал Мартин, може да изчезне, както се случи с водача, убил семейство мотористи.

Пред Нова телезивия велосипедистите обясниха, че искат повече толерантност от шофьорите. Те обясниха, че колоезденето е не просто спорт, а начин на живот, затова е и разбираемо да се кара на пътя до колито.

Протестът ще започне пред НДК и ще продължи с шествие до Съдебната палата.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2420 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пешо манафа

2017.02.27 | 23:47

2
Абе не че нещо, никога не съм харесвал навалицата от коли и масово безхаберните шофьори, обаче сред тия колоездачи има такива камикадзета че и спокойно могат да се мерят с малоумните мотористи.

2017.02.27 | 09:57

1
"затова е и разбираемо да се кара на пътя до колито" - кое коли? Колита вече май никой не гледа! Ерата на "Ласи" отмина...

Добави коментар

Водещи новини