"Политико": САЩ обмислят да напуснат Съвета на ООН по правата на човека

  • 26 февруари 2017 09:29

  • 7719
  • 3
"Политико": САЩ обмислят да напуснат Съвета на ООН по правата на човека
©

Администрацията на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския разглежда възможността за излизане от Съвета на ООН по правата на човека поради това, което американските власти смятат за неефективност на институцията, съобщи в. "Политико", цитиран от ТАСС.

Според източниците на изданието, бивши и работещи служители на администрацията на САЩ, Белият дом се съмнява както в ефективността на Съвета на ООН по правата на човека, така и в необходимостта САЩ да са част от орган, в който има представители на държави като Саудитска Арабия, известни с нарушения на човешките права. Въпреки това американската администрация не обсъжда незабавно напускане на Съвета, следващото заседание на който ще се състои още утре.

Окончателното решение ще зависи от президента Тръмп, държавния секретар Рекс Тилърсън и постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли, отбелязва вестникът, припомняйки, че неотдавна Тилърсън изрази съмнения по повод членството на САЩ в Съвета. Освен това Тръмп подкрепя политиката на Израел, чиито действия често са порицавани от Съвета на ООН по човешките права. Възможността САЩ да напуснат подобен орган обаче би трябвало да притесни правозащитниците, отбелязва в. "Политико".

Последвайте канала на

БТА
7719 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.02.28 | 19:21

3
Ето това е правилно мислене, ясно виждане на нещата, реално а не изкривено.

2017.02.28 | 19:21

2
А тези които протестират срещу Тръмп искат да продължи досегашното сляпо живуркане, вървене след стадото, водещо до гибел Земята...
Бачо Киро

2017.02.28 | 19:21

1
То отдавна правата са напуснали САЩ.

Добави коментар

Водещи новини