В две населени места се провежда балотаж за избор на кмет

  • 26 февруари 2017 07:42

  • 1814
  • 0
В две населени места се провежда балотаж за избор на кмет
©

В две населени места се провежда балотаж за избор на кмет в Община Кубрат, област Разград и в с. Глоджево, Община Ветово, област Русе.

На втори тур за кмет на Община Кубрат ще се явят Алкин Осман Неби от ДПС и Нина Благовестова Цонева от Местна коалиция „Време за промяна“. Право на глас в населеното място имат 16 276 души. На проведения първи тур на 19 февруари Алкин Осман Неби от ДПС получи 3 755 гласа, а Нина Благовестова Цонева от Местна коалиция - 2 098 гласа. До произвеждането на частични избори в община Кубрат се стигна, след като пълномощията на кмета Бюрхан Исмаилов бяха прекратени предсрочно заради влязла в сила присъда.

За кметския пост в с. Глоджево, Община Ветово на балотаж се изправят Мустафа Яхя от ДОСТ и Адем Хаджимемишев от ДПС. С право на глас в населеното място са 3013 души. На първия тур на 19 февруари Мустафа Яхя от ДОСТ получи 784 гласа, а Адем Хаджимемишев – 581 гласа. До изборите се стигна, след като кметът Илхан Абтиходжев от ДПС подаде оставка през ноември 2016 г. заради проблеми с кмета на Община Ветово Георги Георгиев, които според Абтиходжев водят до ощетяване на хората от Глоджево за сметка на общинския бюджет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини