Психолог: Работата с детето, което е ритнало момичето, ще е много трудна (видео)

  • 25 февруари 2017 10:43

  • 82448
  • 12
Психолог: Работата с детето, което е ритнало момичето, ще е много трудна (видео)
©

„Страхувам се, че ще станем толерантни към плесници и ритници. Българските родители смятат за конвенционален метод за възпитание шамарът. Дори само това да се случи е нещо много опасно”.

Това каза в предаването "Тази събота" по БТВ психологът Младен Владимиров. Той коментира смъртта на 11-годишно момиче от столичното 52-ро ОУ в Бояна. Детето беше ритнато от свой съученик в корема, като по-късно се почувствало зле и починало в болницата. „Ако окажем бърза подкрепа на децата в първите няколко дни, това е достатъчно. После проследяваме посттравматичния стрес”, поясни Владимиров. „Работата с детето, което е ритнало момичето, ще е много трудна. Трудно ще е и за самите свидетели, които ще развият срам и вина и ще разберат какво се е случило”, каза още Владимиров.

„Това е наказуемо деяние”, каза Владимиров по повод данните, че директорката и съучениците на Йоан Матев са знаели, че той е издирван като извършител на убийството в Борисовата градина. Вчера стана ясно, че задържаният Матев е бил прикриван от близки, роднини и приятели за извършеното престъпление, а директорката на училището му го е посъветвала да си извади бележка за деня, за да не го заподозрат.

„За съжаление през последните години при всички случаи на насилие и агресия забелязваме, че в основата е липсата на доверие към институциите и ние тръгваме към елемента на самоуправство”, каза Владимиров. „Усещаше се едно хладнокръвие при извършването на убийството на Георги и всички, които работеха по темата, вероятно са си давали сметка, че тази хладнокръвност говори за една патологичност на убиеца и че това може да бъде прехвърлено и върху тях”, смята Владимиров.

Не съм убеден, че играта Син кит съществува чисто технологично, но дори да е само в медиите, тя пак е от значение”, каза Димитър Ганчев от Интернет общество. По думите му това, което се случва в онлайн средата е отражение на реалния свят. „На подобни случаи се противодейства с обръщане на внимание. Всички тези прояви са в резултат на липсата на внимание към тези деца”, смята Ганчев. „Крайно време е да започнем да правим тренинги с децата за справяне с трудностите във виртуална среда”, смята Младен Владимиров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
82448 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Щом е убило

2017.03.12 | 14:46

12
не трябва да се работи с детето, а да се затвори в ТВУ - като в САЩ
подобно при възрастните

2017.03.11 | 22:43

11
държавата закриля престъпниците със символични си наказания и така поущрява престъпността у нас - всеки си прави каквото си иска
Димитър Борисов

2017.03.11 | 18:44

10
Деца още от малки са агресивни и закоравели престъпници. Затова има затвор за малолетни и непълнолетни. За възпитанието им вина носят родителите. 11.3.2017г.

2017.03.05 | 19:07

9
А не трябва ли да има затвор за родители създали дете-престъпник! Може би така всеки ще си гледа възпитанието на децата иначе- в затвора за създаване на престъпник.

2017.03.02 | 18:30

8
Какво става с тази България.Деца убиват деца а някакъв си пияндурник гл.секретар хленчи за поста си и ни го натрапвате денонощно само него и неговите ментори Бай Уй и Цеко умното.

2017.03.02 | 18:30

7
Виж го ти!Работата с момчето,което е ритало момичето щяла да бъде трудна?!А живота на семейството на починалото момиче,а живота на майката на това дете няма ли да е труден???

2017.03.02 | 18:29

5
Колега, стига с тея западни модели. Значи шамарите били лоши, чухме я тая нова идея. А когато детето порасне и убие някого в парка, защото не е разбрало, че грешните действия има последствия, ще го пратите да си излежи младините в затвора. Ами дайте да разрешим убийствата и оби

2017.03.02 | 18:29

6
А добро утро! Че те са разрешени!?! За предумишлено убийство, просто ето така за удоволствие, на малолетен се предвижда затвор от 2 до 8 години!?! Като ефективната присъда ще е между 3 и 5 години!?! За добро поведение след година и половина си на свобода!!!

2017.03.02 | 18:28

3
УЖАС!!! Отвратена съм от поведението на учителският състав и на директора! Те трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност за прикриване на факти! До скоро дете ръгаше съучениците си с пергел и психолозите го изкараха гений! Изглежда всяко дете или младеж, които ритат,

2017.03.02 | 18:28

4
убиват, колят са гении По-извратени обяснения не бях чувал или чел! Колкото до децата в богатите семейства - израстват с мисълта, че всичко им е позволено!
Сэьх Зешидэ

2017.03.02 | 18:26

2
ако не се даде подобаващ пример с това престъпление - ще има и други убийства - държавата само подстрекава подобно изродско поведение - значи държавата е истинския убиец

2017.03.02 | 18:26

1
Не е трудно, трябва да му се набие акъл в главата.. А, шамарът си е основен метод на възпитание, стига с тия глупости и с тая фалшива демокрация.!

Добави коментар

Водещи новини