Тръмп: Кампанията по изгонване на нелегални имигранти е военна операция

  • 24 февруари 2017 19:25

  • 8280
  • 0
Тръмп: Кампанията по изгонване на нелегални имигранти е военна операция
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отново се закани да депортира от САЩ нелегални имигранти, които са извършили престъпления, предаде Асошиейтед прес. Той говори пред участниците в конференцията на организацията "Консервативно политическо действие", събрали се във Вашингтон днес.

"В момента, когато говорим тук днес, имиграционни служители издирват членове на гангстерски банди, наркодилъри и престъпни чужденци и ги изхвърлят от страната", каза Тръмп. Той направи тези изявления само ден, след като самият той и негови министри изразиха противоречиви мнения за характера на кампанията срещу нелегалните имигранти в страната.

Министърът на вътрешната сигурност Джон Кели обеща в Мексико,че САЩ няма да прибягват до услугите на военните в налагането на имиграционните закони и че няма да има масови депортации. Часове по-рано обаче Тръмп се изрази по съвсем различен начин, като каза че става дума за "военна операция". Наложи се по-късно прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър да обяснява, че Тръмп използвал думата "военни" като "прилагателно", имайки предвид "прецизността" на операцията.

Тръмп каза, че е наследил от предишното правителство "неработещ закон за здравното обслужване", който изправя националната здравна система пред "пълна катастрофа" и повтори своето обещание да отмени закона, станал известен като "Обамакеър". Според него новият закон, който ще бъде приет от Конгреса, щял да бъде "много по-добър" и да струва по-малко на държавната хазна.

Тръмп отново обвини медиите, че използват анонимни източници и че разпространяват накърняваща информация за неговото правителство. Той засили нападките срещу т.нар. от него "фалшиви новини" и нарече журналистите, които ги разпространяват, "врагове на народа", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини