Огнян Герджиков прие китайски инвеститори (снимки)

  • 24 февруари 2017 18:30

  • 6228
  • 1
Огнян Герджиков прие китайски инвеститори (снимки)
© Министерски съвет

Премиерът Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то прие днес Луо Чонгфу, вицепрезидент на една от най-големите китайски компании CRRC, която е на водещо място в света по производство на транспортно оборудване.

В срещата, в която участва и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни, китайските представители заявиха интереса си за инвестиции в железопътния транспорт на България, съобщиха от правителствената пресслужба.

В хода на срещата инвеститорите информираха, че са започнали предварителни разговори за възможностите за сътрудничество с БДЖ. Те подчертаха също, че стратегическото местоположение на България би позволило да се мисли за възможност за изграждане на база на CRRC за обслужване на всички клиенти на корпорацията в Европа.


Премиерът Герджиков подчерта, че една от основните цели на служебното правителство е поддържането на добра бизнес среда, която да доведе до увеличаване на инвестициите като предпоставка за подобряване на икономическите показатели и благосъстоянието на хората. Той приветства интереса на компанията към страната ни и изрази очакване контактите между БДЖ и CRRC да са ползотворни и за двете страни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6228 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2017.02.26 | 23:46

1
Скоро китайските инвеститори ще инвестират България с китайци. Защото предателите-комунисти унищожиха българския народ в собствената му държава. Майка ви да е.ба, мръсни боклуци!

Добави коментар

Водещи новини