Дълговете на болниците растат, обяви зам.-министър на здравеопазването

  • 24 февруари 2017 11:27

  • 5807
  • 1
Дълговете на болниците растат, обяви зам.-министър на здравеопазването
© gettyimages (архив)

Има трайна тенденция за нарастване на дълговете на болниците, като към момента общата задлъжнялост възлиза на 417 млн.лв.

Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Любомир Гайдов. По думите му само през последното тримесечие дълговете са нараснали с 33 млн.лв. Гайдов посочи, че дълговете на общинските болници са 91 млн.лв. Въпреки повечето пари, дадени от НЗОК на болниците през 2016 г., дълговете нарастват. Традиционно с просрочени задължения са многопрофилните болници за активно лечение в Бургас и в Стара Загора, Александровска болница, болница "Пирогов".

Предстоят проверки по финансовите данни, предоставени от болниците, а след това да се извършат анализи откъде се натрупват задълженията. Той посочи, че са изпратени писма до ръководствата на болниците с искане за срещи, за да се разбере какво предлагат те за подобряване на работата относно медицинската дейност, намаляване на разходите и др.

Последвайте канала на

БТА
5807 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.27 | 08:32

1
защо растът бе нали герджикоффф управлява,как не е ли вече мед и рози след махане на отпечатъка или поредната подготовка за кражба-бсп и слугите и,,почва се

Добави коментар

Водещи новини