Агрион: Интересът към покупката на земя на разсрочено плащане се увеличава

  • 24 февруари 2017 10:54

  • 2115
  • 1
Агрион: Интересът към покупката на земя на разсрочено плащане се увеличава
©

На пазара на земя излязоха нови оферти за продажба при безлихвено разсрочено плащане. Предложенията идват от водещото дружество за управление на активи „Агрион”.

Експертите вече отчитат сериозен интерес за предложените нови парцели както от страна на активните фермери, които искат да увеличат стопанствата си, така и от хора извън земеделието, които търсят начини да печелят от притежаването на поземлени активи. Според данните на дружеството има интерес към инвестиции в земя от българи живеещи зад граница или такива с високи доходи, които през годините са спестили средства и сега търсят доходна инвестиция.

Пазарът на земя става все по-интересен за тях. Спадът на лихвите по депозитите е изиграл ключова роля за раздвижване на инвестиционните им настроения в тази посока. Простата сметка показва, че ако сега купят подобен актив, инвестират в неговото облагородяване, в дългосрочен план си гарантират стабилна доходност, над тази на банковите депозити. Освен това пазарът на земеделски активи е доста по-устойчив на икономически катаклизми, отколкото например недвижимите имоти, които се характеризират както с огромни ръстове, така и с огромно спадове.

Освен това офертите на „Агрион” са с безлихвено разсрочено плащане за 3 години напред. При инвестициите в други недвижими активи това се предлага при покупки „на зелено”, където купувачът не е сигурен какво купува, а нивите могат да се видят и оценят по всяко време. Интересът е повишен и заради професионалната консултантска подкрепа на „Агрион”. Благодарение на нея дори и купувачи без експертиза в земеделието могат да инвестират, управляват и печелят в от земята.

Арендаторите също се активизираха за покупко-продажбите, показват данните на „Агрион”. Още повече че за някои от тях е по-изгодно да купят ниви за работа, отколкото да ги наемат. „Искаме да сме полезни като даваме адекватни решения как да се управляват земеделските активи и да стимулираме развитието на земеделския бизнес”, посочиха още от дружеството.

Последвайте канала на

Novini.bg
2115 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2017.03.10 | 09:23

1
Alen Vega-педал русофилски!!!Нали в Европа и Света няма спокойствие,защо не бяга в Русия!!!Педал болшевишки недоклатен!!!

Добави коментар

Водещи новини