Проверката за замърсяване на река Провадийска приключи

  • 23 февруари 2017 21:32

  • 1301
  • 0
Проверката за замърсяване на река Провадийска приключи
© Gettyimages

След сигнал до Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен за замърсяване на река Провадийска, в района на предприятие за производство на рафинирано слънчогледово олио, днес е извършена проверка на служители на екоинспекцията и други служби.

При проверката е установено, че по повърхността на реката, след точката на заустване на отпадъчни води от предприятието, се забелязват кафеникави петна на разстояние около 400 метра. При инспекцията не е констатирано да има мъртва риба в реката. Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ-Шумен.

Проверката е установила също така, че отпадъчните води от предприятието "видимо не водят до специфично замърсяване". От РИОСВ-Шумен са дадени предписания за цялостно почистване на всички пречиствателни съоръжения за отпадъчни води на фирмата, стопанисваща обекта, и за недопускане на замърсяване с отпадъчни води на реката.

Резултатите на всички изследвани показатели на река Провадийска се очакват да бъдат готови след приключването на цялостните анализи за качеството на водата й, допълват от РИОСВ-Шумен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини