Чеци ще съди съдебния състав

  • 23 февруари 2017 19:56

  • 14093
  • 1
Чеци ще съди съдебния състав
© Булфото

Николай Русинов-Чеци, който е обвинен в убийството на 28-годишната Яна Кръстева, ще съди съдебния състав. Преди това обаче той поиска и отвод на магистратите, тъй като според него те са предубедени.

На днешното заседание бе разпитан чрез видеоконферентна връзка австрийския експерт Мартин Щайнехер. Въпреки че вещото лице е изготвило експертизата през 2012 г., съдът днес за първи път го призова, предаде Дарик.

Вещото лице Мартин Щайнехер потвърди пред съда заключенията си, че в 5 от 8 проби е намерено 100% съвпадение с ДНК-то на обвиняемия Русинов.

Експертът посочи, че вероятността съвпадението на ДНК да е случайно с това на подсъдимия е 1 към 1000. Щайнехер допълни, че в други 3 от пробите е намерено ДНК, което не съвпада с това на Русинов, но и категорично не е на убитата Яна Кръстева или на предишния обвинен Пламен Трифонов.

Преди да приключи днешното заседание Николай Русинов поиска отвод на съдебния състав. Обясненията му за искане отнеха близо половин час, а след това обяви, че ще съди магистратите за нанесени неимуществени вреди.

Извън тези атаки остана прокурорът по делото, но Чеци заяви, че "за нея все още не е завел дело". За тези намерения на обвинения в убийство не знаеше дори и неговия адвокат. Той на своя страна заяви, че няма основание защитата да иска отвод, но Русинов има лично право на защита.

След съвещание на състава стана ясно, че Чеци няма как ги съди, тъй като исковите молби попадат във функционалния им имунитет. Съдът отхвърли и искането за отвод.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14093 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.05 | 19:06

1
Той така и каза,че нямало да го осъдят,защото еди кой си(М.) му е роднина.И те така и стана.

Добави коментар

Водещи новини