Обвинен за убийството на майка си ще бъде изпратен в психиатрията към затвора в Ловеч

  • 23 февруари 2017 17:48

  • 3690
  • 0
Обвинен за убийството на майка си ще бъде изпратен в психиатрията към затвора в Ловеч
©

Русенският окръжен съд реши 26-годишният Виктор. Ч., обвинен за убийството на майка си, да бъде изпратен за 30 дни в психиатричното отделение към специализираната болница за лечение в затвора в Ловеч, където да бъде изследван. Искането бе на Окръжната прокуратура.

Там ще трябва да се установи дали младежът има психически проблеми, или става дума за симулация.

По-рано Виктор Ч. получи мярка за неотклонение "задържане под стража" заради реална опасност, че може да извърши друго престъпление, съобщава БТА.

63-годишната Лилия Ч. бе открита мъртва в дома си на ул."Солун" в Русе в късния следобед на 20 февруари. Жената живеела с мъжа си и с 26-годишния си син, който избяга след престъплението. Няколко часа по-късно полицията задържа младежа.

Пред съдията Виктор Ч. заяви, че това не са биологичните му родители. Той обясни, че от година с него живеят мъж и жена, които му се представят за майка и баща. По думите му те са го тормозили психически и са искали да се облагодетелстват имотно. По време на заседанието стана ясно, че младежът е употребявал марихуана и амфетамин, като това се е потвърдило в хода на разследването. На три пъти той е бил лекуван и в Центъра за психично здраве в Русе.

Решенията на съда могат да се обжалват пред Великотърновския апелативен съд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3690 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини