Байрям ще замине за операция в Германия

  • 23 февруари 2017 15:43

  • 41847
  • 2
Байрям ще замине за операция в Германия
©

9-годишният Байрям, който се нуждае от спешна трансплантация заминава за Германия. Това съобщи бабата на момчето Селима пред БТВ.

В началото на седмицата детето трябваше да замине, но ден преди пътуването то беше спряно от здравното министерство, тъй като можело да се извърши операцията у нас. Днес Байрям беше приет в болница „Лозенец“, където, по думите на зам.-министъра на здравеопазването, чака екип, готов да се справи с тежката трансплантация. Байрям е бил прегледан от директора на болницата и национален консултант по трансплантология проф. Любомир Спасов, назначени са му били изследвания и е бил съставен съвет на лекарите в болницата, който трябваше да реши дали момчето може да бъде оперирано там.

След продължил повече от четири часа консилиум от болницата са уведомили бабата и дядото, че детето ще бъде изпратено за операция в Германия. Все още няма дата кога ще се случи това, но семейството е получило уверението, че пътуването ще е в най-кратки срокове, предвид тежкото състояние на детето.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
41847 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Pena

2017.02.24 | 11:12

2
Колко време им бе нужно да решават...,за да се върнат на това решение.А времето е ценно.Не си играйте със здравето на децата ни.Понякога ви бият ромите....но си потърсете игрешките във вас
Андреев

2017.02.24 | 11:12

1
Ако се случи нещо с това дете, поради мудността и безхаберието на системата, ще обърна националния флаг с бялото надолу! Защото днес е Байрям, утре може да е Митко и пр. Тази държава, в този и вид, е обявила война на поданиците си!!!

Добави коментар

Водещи новини