"Полицай Йорданов" измъкна 800 лева от 79-годишна

  • 23 февруари 2017 14:20

  • 8233
  • 1
"Полицай Йорданов" измъкна 800 лева от 79-годишна
©

Две жени от Червен бряг и Мездра са станали жертви на лъжливия сценарий за подпомагане на полицейска операция за залавяне на телефонни измамници. Това съобщиха от МВР.

В ранния следобед вчера 79-годишна жителка на Червен бряг разказала как е била заблудена, след като на домашния й телефон, а после и на мобилния се обадил непознат, който се е представил "за полицай Йорданов от криминална полиция № 142". Той успял да я убеди, че полицията следи група измамници и за да ги хванат, я молят да остави колкото пари има до кофа за смет. Жената „съдействала“ и изтеглила от банка 800 лева. Поставила ги в плик, който оставила до посочения контейнер.

Междувременно измамникът й давал постоянни инструкции, като не прекъсвали телефония разговор по мобилния й телефон. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор. Работа продължава разследващ полицай.

Аналогичен е случаят в Мездра, където вчера рано следобед е пострадала 68-годишна жителка на с. Руска Бела. Пред полицаите тя разказала, че сутринта, към 10.30 часа, на домашния си телефон получила обаждане от жена, пострадала при пътен инцидент. Възрастната жена осъзнала, че говори с телефонни измамници и затворила, но минути след това мъж се представил по телефона за служител от МВР. Той поискал номера на мобилния й телефон, непосредствено след това й позвънил, обяснил, че са по следите на телефонни измамници и ако изпълнява указанията му, ще помогне за залавянето им. Жената събрала наличните в къщата пари - 560 лв., които оставила на външна порта на дома си. Около 12.30 часа непознат мъж взел парите. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8233 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2017.02.24 | 11:21

1
Е как работи полицията.Нали от мобилният оператор може да се установи от кой телефон са се обадили.И на кого е номера.

Добави коментар

Водещи новини