Гард на Хеерт Вилдерс е бил къртица на мароканска банда

  • 23 февруари 2017 12:07

  • 5205
  • 0
Гард на Хеерт Вилдерс е бил къртица на мароканска банда
© gettyimages (архив)

Служител на холандската служба за охрана, пазещ крайнодесния политик Хеерт Вилдерс, се оказа информатор на мароканска банда, предаде Би Би Си.

Гардът, който е трябвало да пази живота и здравето на лидера на евроскептичната Партия на свободата, е снасял данни за местонахождението на политика на организирана престъпна групировка, чиито членове са със северноафрикански корени. Телохранителят, също от марокански произход, бе задържан.

Вилдерс е поставен под денонощна охрана от години, защото редовното получава заплахи поради антимюсюлманските си изказвания. При откриването на предизборната си кампания в събота той нарече голяма част от живеещите в западноевропейското кралство мароканци "измет". Премиерът в Хага – Марк Рюте - определи думите на основния си съперник на парламентарните избори като недопустими.

Холандците ще отидат до урните на 15 март. Социологическите проучвания определят Партията на свободата като големия печеливш. Политическата формация на Вилдерс може да получи между 20 и 30% от 150-те места в парламента.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини