Фалстарт на изборите: Бареков оспорва жребия на ЦИК пред съда

  • 23 февруари 2017 11:32

  • 2483
  • 3
Фалстарт на изборите: Бареков оспорва жребия на ЦИК пред съда
©

Лидерът на „Презареди БГ” Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва внесе жалба във Върховния административен съд (ВАС), с която оспорва законността на жребия за номерата на партиите и коалициите в бюлетината за предсрочните парламентарни избори.

Причината е, че държавният орган включи ПП“Движение Презареди България“ в жребия и определи за нея № 15 в бюлетината, предвид, че формацията не е регистрирала кандидатски листи в нито един избирателен район. Това е в абсолютен разрез със закона, тъй като в разпоредбата на чл. 262 ал. 4 от ИК изрично е упоменато, че в този случай партията НЕ УЧАСТВА в жребия.

Заради опорочената процедура и демонстрираната некомпетентност от страна на членовете на ЦИК Бареков поиска отмяна на решението като незаконосъобразно и призова съдиите изрично да уточнят дали следва да се проведе нов жребий. От партията подчертаха, че нямат намерение да издигат кандидати за народни представители, но са против основния държавен орган, подготвящ и организиращ провеждането на избори, да погазва закона и да взима политически мотивирани решения. Те са категорични, че трябва да се прекрати практиката на писане на законопроекти в парламента, които не отговарят на интересите на гражданите.

Според ръководството на формацията се задават най-незаконните и омерзителни избори в новата история на България. „Ние нямаме личен интерес от тази битка, но ще се борим до последно да защитим правото на хората да участват в честни и почтени избори”, подчерта зам.-председателят на партията Георги Балабанов.

„Политиката не е занимание и препитание на "всяка цена", а единствено гражданска кауза, ЦИК трябва да бъде наказан като лош пример за държавен нарушител на законите”, категоричен е Бареков. Той обяви, че ще обжалват изборите до дупка, за да предпазят народа от фалшификация на вота му по подобие на аферата Костинброд от 2013. „ЦИК да не бърза да печата "фалшиви" бюлетини преди съдът да се произнесе за опорочения жребий”, призова евродепутатът.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2483 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
плужек

2017.02.26 | 19:33

3
Този урод е по-гнусен от СлаНинова и Свинчугата , взети заедно !
....

2017.02.26 | 19:33

2
Долен продажен боклук !
Веселин Василев

2017.02.23 | 21:09

1
Heloy m-r Barekov.

Добави коментар

Водещи новини