Дончев: Проблем не е, когато има обществена поръчка, а когато няма

  • 23 февруари 2017 10:02

  • 2803
  • 1
Дончев: Проблем не е, когато има обществена поръчка, а когато няма
©

"В предизборна обстановка се говори много за икономика. Искаше ми се днес да водим рационален разговор за това какво се предлага на политическия пазар като идеи и какво е необходимо да се промени, но ще сменим малко темата".

Това заяви Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, който участва в кръгла маса на тема „Предприемачество за растеж“, предаде репортер на novini.bg.

"Трябва да си дадем сметка как по най-добър начин да повишим цените на пазара", добави той.

Днес ще коментираме фундаментите, които се поставят под съмнение. Първо - ролята на държавата, допускането, че ако има икономика, тя трябва да бъде стимулирана от държавата, не е вярно. По същество, ако има проблем, трябва да го решим, а не да месим държавата в решаването му. В крайна сметка едва ли някой от вас копнеее за държавен хотел, ресторант и т.н. Второ - отношението към Европа, довчера се коментираше, че ЕС взима силите на България и изпива последните ни живителни сили.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник коментира, че благосъстояние не се постига чрез преразпределение. Той поясни, че проблем не е, когато има обществена поръчка, а когато няма. По думите му обществена поръчка се е превърнало в мръсна дума и същото се отнася и за концесия. Той изрази притеснения към връщане на стари икономически доктрини. Според него сериозни партии до днес коментират, че ЕС ни трови със субсидии и че европейските закони са лоши, европейскиото законодателство е колониално.

По думите му хората не са разочаровани от всичко направено, те искат да има пътища, да се инвестира във водния сектор, в училищни бази, да има стабилност и т.н., но искат и повече.

Той призова хората внимателно да слушат политиците и понякога да смятат. „Твърдя отговорно, че на голяма част от стоките, които се предлагат на политическия пазар, сметките не излизат. Аз продължавам да вярвам в колективната мъдрост, дано не изглеждам наивник“, каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Novini.bg
2803 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2017.02.23 | 17:40

1
Хубаво е да има обществена поръчка, но лошото е когато няма фирма за нейното изпълнение.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини