Ема Хопкинс: Българските студенти ще продължат да учат във Великобритания и след Брекзит

  • 23 февруари 2017 09:22

  • 5795
  • 0
Ема Хопкинс: Българските студенти ще продължат да учат във Великобритания и след Брекзит
© Булфото (архив)

Великобритания затяга мерките срещу експлоатацията на труда на мигранти и вкарването на острова на незаконни работници, което на практика е трафик на хора.

Това каза в интервю за БНТ британският посланик у нас Ема Хопкинс. Тя увери, че въпреки Брекзит, Великобритания ще остане отворена към българските студенти и специалисти. "Българите са едни от най-силните студенти, които имаме сред цялата международна общност. Ние искаме да продължаваме да привличаме български студенти и да направим всичко възможно да идват. Вече гарантирахме, че всеки, който започва университетското си образование в Обединеното кралство, да има достъп до всички облекчения - студентски заеми и т.н.", допълни тя.

По въпроса за мигрантския натиск Хопкинс обясни, че "тази седмица ще дойдат представители на Румъния, Сърбия, България, за да видим как ще продължим да обменяме разузнавателна информация. Ще обсъдим и как работници да бъдат защитени и да бъде предотвратен този незаконен трафик на хора. Ние особено държим на начина, по който да си сътрудничим с Австрия Германия. България е транзитна държава, така че по този проблем трябва да се намери повече от един подход. Тя обясни, че има хора, които търсят по-добър живот. В интерес на Европа е да търси възможности за подобряване живота на всички.

Източноевропейските държави и Великобритания винаги са се стремели към едно равноправно сътрудничество, бихме искали това да продължи, заяви посланик Хопкинс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5795 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини