Камен Петков посочи защо избра ДПС пред Атака

  • 23 февруари 2017 08:01

  • 3226
  • 4
Камен Петков посочи защо избра ДПС пред Атака
© Кадър БТВ

Принципите ми ме заведоха в „Атака” и същите принципи ме изведоха оттам и пратиха в ДПС. Така Камен Петков описва политическата си метаморфоза и смяната в убежденията си, предаде БТВ.

По думите му ДПС е единствената последователна партия с родолюбива политика. „Моите думи може да ви звучат еретично, но ДПС е патриотична партия за мен, а Ахмед Доган е изградил и запазил етническия мир в България”, категоричен е Петков.

Депутатът посочи, че докато е бил в „Атака” е определял ДПС като „дявола”, но бил сбъркал. Според него е изказвал позиция, без да познава хората там. Той е категоричен, че ДПС са му простили и самият председател на партията Мустафа Карадайъ го е извикал и поканил да се присъедини към тях.

„Оставам патриот и националист. Доган се жертва за България, той и ДПС през всичките години не се уплашиха да са най-обижданите и неразбраните”, категоричен е Петков.

Камен Петков е икономист и говори 4 езика. Присъствието му в 41-я парламент е определяно от журналисти като "незабележимо". Все пак името му се чува поне два пъти: Когато не подкрепя искането на Атака за импийчмънт на президента - бил на сватбено пътешествие в чужбина и не успял да подкрепи. И втория път, когато вместо да защити първия кабинет Борисов с гласа си при исканата оставка, натиска бутона "въздържал се".

След като излязоха наяве подписаните договори към офшорки, с които депутатите на Волен Сидеров му гарантират вярност, последва вълна от напуснали депутати. Камен Петков също. Тогава разказа за разпада в партията.

За склонността си да прави политически завои, Петков намеква с действията си още след напускането на Атака. Изненадващо прехвърли субсидията си на БСП. През юни 2011 г. той каза, че Волен на година получава 6 млн. лв и тази субсидия се харчи само за него - за пътувания в чужбина за скъпи вечери, това е кокошкарска работа.

И тогава, и сега ДПС остро критикуват поведението и решенията на Атакистите. За Камен Петков очевидно са направили изключение и вече му е простено. 6 години по-късно той е част от листите на Движението за права и свободи.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3226 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.03.01 | 10:45

4
Щото на дърти години го засърбял анала.

2017.03.01 | 10:45

3
КОМУНИСТА Е БЕЗРОДНИК
малката истина....

2017.03.01 | 10:45

2
Защото се е родил мекере и живее като мекере,вижте и Волен феса,Слави бинев ...партия аТАКА винаги е била крило на ДПС,само простите си мислят,че били "патриоти" !! КАКВО Е НАПРАВИЛА аТАКА,НИЩООООТО ! Един политически паразит,които харчи парите ни и ни излага пред целият свят с
Румен

2017.03.01 | 10:45

1
Еничерите открай време изключителни родолюбци, умирали са за Османската империя. Разликата е че на времето българите ставали еничери на сила, а сега всички мерзавци доброволно се продадоха.

Добави коментар

Водещи новини