Напрежение в кв. "Красна поляна", полиция спря ромите, блокирано бе кръстовище

  • 22 февруари 2017 19:11

  • 38861
  • 6
Напрежение в кв. "Красна поляна", полиция спря ромите, блокирано бе кръстовище
© Булфото (архив)

Тлеещият конфликт около гетото в т.нар Виетнамски общежития в столичния кв. ”Красна поляна” доведе до протест, контрапротест и изпращане на голямо количество полиция в района. Жители на столичния кв.”Красна поляна” блокираха кръстовището на бул.”Възкресение” и „Никола Мушанов” тази вечер. Те настояват гетото в т.нар Виетнамски общежития да бъде премахнато.

От МВР уточняват, е протестните действия в ж.к.“Красна поляна“ са преминали без сериозни нарушения на обществения ред. За кратко е било блокирано движението по два булеварда. На място е имало засилено полицейско присъствие, не са били допуснати сериозни инциденти.

Днес в училище в квартала се проведе среща, на която жителите на квартала настояват да се съборят въпросните общежития обитаваните предимно от роми. Живеещите наблизо се оплакват от непрекъснат тормоз и множество престъпления. Те искат гетото да бъде премахнато, а жителите му – разселени.

На срещата бе и омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, предаде БТВ.

По-рано от кв.”Факултета” тръгна голяма група роми със знамената на партия ДРОМ с намерението да организират контрапротест срещу събарянето на общежитията. Полицаи и жандармеристи обаче ги спряха. На място бяха докарани и две водни оръдия.

Преди това пък кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пое ангажимент пред гражданите за постоянно полицейско присъствие и промяна на за изграждане на социален център на мястото на първите пет блока в района на Виетнамските общежития. Като част от мерките за повишаване на сигурността Столична община ще започне и поетапно изграждане на видеонаблюдение в квартала.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
38861 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.02.24 | 19:13

1
ЦИГАНИТЕ ДА БИЯТ МАЯ МАНОЛОВА ТЯ Е ВИНОВНА

2017.02.26 | 15:17

6
Що не отидат там сега ербапите и големите мъже Боко и Цецко.Щото са им пожълтели отзад гащите на тези плъхове.

2017.02.26 | 15:16

5
Българино събуди се и защити вековните си права в собствената ти страна..!

2017.02.25 | 22:16

4
излиза, че манговците ще продължат да се множат там, защо за тези няма закони?... цигански съд
н

2017.02.25 | 22:16

3
до кога ще им се дава всичко -искам да имам техните облаги не искам да плащам данъци не искам да плащам сметки искам да ми дадат къща в Банкя

2017.02.24 | 19:13

2
СИГНАЛ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ В НОИ НА ФИКТИВНИ КОНКУРС ТАЗИ И ИДНАТА СЕДМИЦА, ЩЕ СЕ НАЗНАЧАТ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ В НОИ ПЕРНИК ЗА ДВЕ ЩАТНИ БРОЙЧКИ ЩЕ СЕ НАЗНАЧАТ БОРЯНА ГЕОРГИЕВА ПЕТРОВА И ДАНИЕЛА ГЕОРГИЕВА ВАСИЛЕВА И ЗА НОИ СЛИВЕН ЩЕ СЕ НАЗНАЧИ ЕЛЕНА ЯНКОВА ХЛЯРОВА-И ТРИТЕ

Добави коментар

Водещи новини