Фандъкова иска постоянно полицейско присъствие в района на "Виетнамските общежития"

  • 22 февруари 2017 15:28

  • 2482
  • 1
Фандъкова иска постоянно полицейско присъствие в района на "Виетнамските общежития"
©

Постоянно полицейско присъствие и промяна на проекта за изграждане на социален център на мястото на първите 5 блока в района на „Виетнамските общежития“ - това са част от ангажиментите, които пое кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на среща с граждани от район „Красна поляна“, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Осигуряването на допълнителни екипи на полицията и постоянно полицейско присъствие е наложително и затова организираме обща среща с министъра на вътрешните работи Пламен УзуновПламен Узунов Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е, с директора на Главна дирекция „Национална полицията“ главен комисар Христо Терзийски и директора на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Младен Маринов. Като част от мерките за повишаване на сигурността Столична община ще започне и поетапно изграждане на видеонаблюдение в квартала.

На срещата кметът Фандъкова информира гражданите, че проектът за изграждане на „Център за социална интеграция“ в район „Красна поляна“ е на начален етап - техническо задание, а формата за кандидатстване по Оперативна програма „Региони в растеж“ все още не е подадена. Екипът на зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова вече проучва всички възможности за промени в проекта, така че да отговорим на желанието на живущите.

По настояване на кмета Фандъкова районната администрация, съвместно с полицията и представители на инициативния комитет на гражданите, ще извършват проверки на адресните регистрации и настанителните заповеди на живущите във „Виетнамските общежития“. Ще бъде направена и проверка на всички настанителни заповеди от 1994 г. насам, като информацията ще бъде предоставена и публично.
Изработването на програма за възстановяване на тази част от район „Красна поляна“ съвместно с гражданите, които да следят за заложените срокове и за изпълнението й, е ключово за връщане на спокойствието и доверието към работата на общинската администрация и на правоохранителните институции.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2482 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.02 | 08:52

1
скоро ще дойде времето когато ще поиска такова присъствие за пред общината.Обградила се е с алчни лъжливи и крадливи нелицеприятни персони.

Добави коментар

Водещи новини