Бившият украински президент Виктор Янукович: Поканете ЛНР и ДНР на преговорите

  • 22 февруари 2017 11:04

  • 3555
  • 3
Бившият украински президент Виктор Янукович: Поканете ЛНР и ДНР на преговорите
© gettyimages (архив)

Представители на така наречените Донецка народна република (ДНР) и Луганска народна република (ЛНР) трябва да участват в преговорите за намиране на решение на кризата в Украйна, предаде РИА Новости.

Бившият президент на източноевропейската страна Виктор Янукович (на снимката) изпрати писмо до няколко световни лидери по повод третата годишнина от бягството си от Киев. В обръщението си към държавните глави на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, САЩ Доналд Тръмп, Термания Франк-Валтер Щайнмайер, на Франция Франсоа Оланд, Полша Анджей Дуда, германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, председателя на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент и други, политикът изложи своята гледна точка за събитията в родината му.

"Искам да ви информирам за определени факти, които доведоха до преврата в Киев през февруари 2014 г. и ескалация на напрежението в сърцето на Европа. Тези събития трябва да получат обективна юридическа оценка, както в Украйна, така и в света", написа той.

Янукович посочи, че само последователният международен натиск ще принуди новата власт в страната да спазва човешките права. Ако в Киев продължат да се бият срещу хората, искащи автономия, то аз предвиждам референдум за независимост в Източна Украйна, написа още той. Политикът заяви, че представители на ДНР и ЛНР трябва да участват в преговорите за излизане от кризата. Само безпристрастното разследване на събитията от 2013-2014 г., ще допринесе за стабилизиране на страната, категоричен бе той и предложи създаването на специална международна анкетна комисия.

Янукович избяга в Русия на 22 февруари 2014 г. след протести, започнали няколко месеца по-рано. Искрата на недоволството бе запалена с решението на тогавашната власт в Киев да замрази преговорите за украинското членство в ЕС. Основното място на демонстрациите бе Майдан Незалежности (Площад Независимост) в Киев. Смяната на властта предизвика сепаратистки вълнения в Източна Украйна и провъзгласяването на непризнатите от международен общност ДНР и ЛНР.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3555 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
НЕЗАВИСИМ -ОТ НЕГО НИЩО НЕ ЗАВИСИ

2017.07.19 | 22:55

3
Хей , болшевишки мусор , не се обаждай в строя -- от бивш крадец и пандизчия украинския народ акъл не иска !
тикво платена

2017.07.19 | 22:55

2
ти ЗАЩО говориш от името на украйна циганин миризлив?

2017.07.19 | 22:55

1
А ТИ ЗАЩО ОСТАВИ СТРАНАТА СИ В УСТАТА НА ТЕЗИ ГЛАДНИ ВЪЛЦИ

Добави коментар

Водещи новини