Само за пет дни над 600 деца са гледали новите уроци за Вселената и за Марс

  • 22 февруари 2017 07:38

  • 1175
  • 0
Само за пет дни над 600 деца са гледали новите уроци за Вселената и за Марс
© Булфото

Само за пет дни над 600 деца са гледали новите уроци за Вселената и за Марс, които организира Националната астрономическа обсерватория Рожен.

Това съобщи за БТА създателят на сайта www.ucha.se Дарин Маджаров. Инициативата е съвместна между обсерваторията и образователния сайт. Поредицата е част от кампанията "Виж къде е Марс" и цели да събуди любопитството на децата към необятния свят на звездите и планетите.

Първият урок разказва, на достъпен за учениците език, как се е родила Вселената, какво представлява Големият взрив, колко са планетите в нашата Галактика и защо в Слънчевата система вече има осем, а не девет планети. Следващото видео ще бъде посветено на Марс, заради популярността на планетата напоследък.

В поредицата за Космоса разказваме възможно най-значимата и интересна история - тази за възникването на цялата Вселена. Българските ученици имат голям потенциал и ние се раздаваме всеки ден, за да им помогнем да станат щастливи и успешни хора, коментира Дарин Маджаров.

Последните изследвания доказаха, че астрономията е наука, която развива детското въображение и помага на малките да разширят своите хоризонти, каза Десислава Райчинова, управител на Валмарк България. По думите й многократно по-лесно се възприема и запомня информацията за планетите от Слънчевата система, когато се наблюдават или са представени визуално и лесно разбираемо чрез видео "урок", отколкото детето да прочете за това в учебника.

Последвайте канала на

БТА
1175 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини