Стопаните ще кандидатстват по 20 схеми в кампанията по директните плащания за 2017 г.

  • 21 февруари 2017 17:20

  • 1968
  • 0
Стопаните ще кандидатстват по 20 схеми в кампанията по директните плащания за 2017 г.
©

Стопаните ще кандидатстват по 20 схеми в кампанията по директните плащания за 2017 г., съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Светла Янчева на среща със земеделски производители и служители от общинските служби по земеделие в област София-град, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Според Янчева за представителите на животновъдния бранш едно от най-интересните е подпомагането за уязвими и чувствителни сектори и производства. Чрез него в секторите животновъдство, плодове, зеленчуци и протеинови култури ще се прилагат схеми за обвързана подкрепа с годишен размер около 232 млн. лева.

От "Кампания-2017" ще се прилагат и схеми за обвързано с производството подпомагане в приоритетните сектори "Животновъдство" и "Плодове и зеленчуци", като се запазва обвързаното с производството подпомагане за протеинови култури. За улеснение на бенефициентите е предвидено в оставащите дни до началото на кампанията да се разпространи Наръчник за кандидатстване. На електронната страница на Министерството на земеделието и храните се поддържа и се обновява актуална информация в панела "Директни плащания: 2015-2020", е обяснила заместник-министърът Янчева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1968 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини