Продават за 1 млн. лв. сградата на болницата в Елена

  • 21 февруари 2017 16:27

  • 5484
  • 0
Продават за 1 млн. лв. сградата на болницата в Елена
©

Сградата на обявената в несъстоятелност болница в Елена се продава за 1 милион лв., съобщи кметът на общината инж. Дилян Млъзев.

Бившата болница дължи пари на НАП, на медицинския персонал, на доставчици на лекарства, за електроенергия и др.

Кметът изрази мнение, че цената не съответства на пазарната, тъй като е много висока и че търгът надали ще е успеше, цитиран от "24 часа". Преди време пък огромната триетажна сграда е била обявена на търг за сумата от 150 000 лева. Само решението на великотърновския Окръжен съд за спиране на разпореждане с имуществото на МБАЛ, е осуетило стационарът да се изтъргува за тази сума.

В сградата на бившата болница, която е относително модерна и запазена, в момента са настанени хоспис с капацитет за 25 човека, Спешна помощ, медицински център, както и кабинетите на общопрактикуващи лекари. Тези структури обаче не са извадени от активите на дружеството и помещенията не са отделени като обособени части.

Кметът уточнява, че Община Елена е съсобственик на търговското дружество и ако се стигне до ликвидиране на хосписа, мажоритарният собственик е длъжен да предложи първо на кметската управа да изкупи сградата или обособени части от нея.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5484 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини