Увеличението на таксите в Софийския университет ще бъде минимално

  • 21 февруари 2017 14:19

  • 1083
  • 0
Увеличението на таксите в Софийския университет ще бъде минимално
©

Увеличението на таксите в Софийския университет ще бъде минимално. Това каза ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков по повод предложенията на факултетите за увеличение на размера на годишните такси.

Миналата седмица на заседание на Съвета на деканите са били обсъдени предложения от факултетите за увеличаване на семестриалната такса за обучение на студенти, докторанти и специализанти за учебната 2017/2018 г.

"В повечето случаи става дума за малки суми, а в половината факултети няма изобщо предложения за увеличение", допълни ректорът.

Предложенията ще бъдат обсъдени в сряда на Академичния съвет, когато ще бъде взето решението, пише 24 часа.

Без промяна ще останат таксите за обучение на новоприети студенти, докторанти и специализанти в Биологическия факултет, Медицинския, Факултета по журналистика и масова комуникация, Физическия факултет, Факултета по педагогика и Юридическия факултет.

Увеличение от 20 до 40 лв. се предвижда в Богословския, Геолого-географския, Историческия, Стопанския, Факултета по класически и нови филологии, Факултета по славянски филологии, Философския, Факултета по химия и фармация и Факултета по начална и предучилищна педагогика.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1083 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини