В Добрич осъдиха двама младежи за телефонни измами

  • 21 февруари 2017 13:11

  • 1199
  • 0
В Добрич осъдиха двама младежи за телефонни измами
©

Районният съд в Добрич постанови условни присъди срещу двама младежи, участвали в седем телефонни измами на възрастни хора, съобщиха от пресцентъра на институцията. Те са действали по схемата "капаро за климатици" като са прибирали парите от измамените и са ги доставяли до Русе. Двамата са били съучастници на неустановен по делото мъж.

Подсъдимият О.С. /22 г./ е признат за виновен, че в условията на продължавано престъпление е участвал в измамата на пет възрастни жени, които са били ощетени с общо 6500 лева, посочват от съдебната институция. Съдът го е признал за виновен по още едно обвинение - че на 17 април 2015 година в село Паскалево е спомогнал да бъдат отчуждени 1000 лева от жена, като е предполагал, че сумата е придобита от другиго чрез престъпление. О.С. ще изтърпи две години "лишаване от свобода" с четиригодишен изпитателен срок.

Другият подсъдим по делото - З.С. на 24 години, който е съпричастен към две от измамите на обща стойност 3700 лева, получи наказание от една година и четири месеца "лишаване от свобода" с четиригодишен изпитателен срок, информират от съдебната институция.

Делото е гледано в процедура на съкратено съдебно следствие. Двамата младежи, които имат чисто съдебно минало, са оказали пълно съдействие на разследващите, посочват от Районния съд.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини