Радан Кънев: Ако социалната политика е за всеки, няма да има кой да изкарва пари

  • 21 февруари 2017 13:04

  • 2149
  • 6
Радан Кънев: Ако социалната политика е за всеки, няма да има кой да изкарва пари
© Булфото (архив)

Ако социалната политика е за всеки, няма да има кой да изкара парите. Това е заявил председателят на "Нова република" Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и на публична дискусия за социалните политики в дясното политическо пространство, организирана от Национален клуб на жените към ДСБ и "Нова република".

"Смисълът на дясното е, че всеки човек се развива спрямо заслугите, усилията и талантите си. Тук е и голямата разлика между дясното, което търси нуждата на отделния човек, за да го подкрепи, и лявото, което приема, че всеки има право на социална подкрепа. Тя затова се нарича "социална политика", защото не е за всеки. Ако е за всеки, няма да има кой да изкара парите", е коментирал Радан Кънев, цитиран от пресцентъра на ДСБ.

Гост- лектор е бил Иван Нейков, социален министър в правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. На дискусията са присъствали и представители на неправителствени организации и експерти в областта.

Иван Нейков е коментирал погрешните разбирания за социална политика и необходимостта от внимателно разглеждане на социалната проблематика. "Всъщност дясното послание се базира на разпределяне на средства и насочване на политики само и единствено към действително нуждаещите се. Докато лявото послание гласи "разчитай и ще ти се даде", е посочил той. Според Нейков огромна грешка е, че отчитаме успеха на една социална политика през парите, които сме похарчили, а не през резултата от харченето им. При лявото философията на социалната политика е, че всички сме равни и ще получаваме нещо, защото държавата дава, докато дясното следи кой има нужда, на кого трябва да му се помогне и осъществява контрол върху отпусната помощ, е посочил той. По думите му дългогодишна лансирана заблуда е твърдението, че социалната политика е приоритет на левите партии.

На дискусията е отбелязан проблемът с ниско квалифицираната работна ръка и необходимостта от национална система за квалификация. Разгледан е бил и примерът на страните от Г 20, които за разлика от България имат целенасочени политики за професионално ориентиране.

"Лошата комуникация между институциите обуславя проблеми при изпълнението на каквато и да е било политика в тази област. За да се гради активна социална политика е необходимо солидарно участие на цялото активно общество, се посочва в прессъобщението на ДСБ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2149 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
я

2017.02.24 | 11:38

6
раданчо , от доста време прехвърлите границата от човешки норми за да пресирате тези които изкарват парите , не милиционер-бизнесмените ;организатори;/ а тези които действително ви изкарват парите на всички ,та леви или десни политики не ме интересуват те са си ваш / на полит
ДА ВИ ПИКАМ НА ИЗБОРИТЕ......ИБА.Х ВИ И КОКАЛА....

2017.02.24 | 11:37

5
ДА ВИ ПИКАМ НА ИЗБОРИТЕ......ИБА.Х ВИ И КОКАЛА......МНОГО ЛИ Е СЛАДЪК........И.ЗРОДИ.......НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА.

2017.02.22 | 16:24

2
Нали си пикльо пикаеш де завариш.

2017.02.24 | 11:37

4
Рада Дълбоката отново на пиацата

2017.02.22 | 16:24

3
ей мръшляк модератор не ми се прави на великия цензурист , да не получиш изтръпване в ръцете и изцъклен поглед
Умник Гюро

2017.02.22 | 16:23

1
На Курнелия два ката в огромния червен гъ.з и... марш в Сибир!

Добави коментар

Водещи новини